Oppskrift fra Kolonihagen

Det motsatte av posesuppe

Marokkansk tomat- og paprikasuppe med kikerter og egg.

Når det er kaldt ute er det alltid godt å komme inn og varme seg på litt god suppe. Glem alt som heter posesuppe, for suppe er noe av det beste og enkleste du kan lage seg. Spesielt tomatsuppen er noe vi alle har et forhold til, så her har vi gitt den litt ekstra futt og latt oss inspirere av Marokko.

Dette trenger du:

  • 1 løk, ternet
  • 1 rød paprika, ternet
  • 1 grønn paprika, ternet
  • 2 gulrøtter, ternet
  • 1 beger krydder
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • ½ chili, finhakket uten frø
  • 2 glass tomatpassata
  • 6 dl vann + 1 buljongterning (eller 6 dl grønnsakskraft)
  • 1 boks kikerter, grovhakket
  • 1 ss olivenolje
  • 4 egg
  • ½ beger Rørosyoghurt
  • stekeolje
  • salt & pepper

Sånn gjør du det:

  • Varm en stor gryte med litt olje. Stek gulrot, paprika og løk til det har begynt å ta farge. Tilsett hvitløk, chili og krydder. Stek videre et minutt før du tilsetter tomatpassata, buljong og vann. La suppen koke under lokk i ca. 10 minutter.
  • Kok eggene til de er ”smilende”, ca. 7 minutter.
  • Grov hakk kikerter og vend sammen med olivenolje, salt og pepper.
  • Skrell eggene forsiktig og del i to.
  • Server suppen med kikerter og egg. Topp med en skje Rørosyoghurt.