Oppskrift fra Kolonihagen
Det motsatte av posesuppe
Marokkansk tomat- og paprikasuppe med kikerter og egg.
![](https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Marokkansk_tomatsuppe_2000_1333_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=400&s=a24db97ac2d44e3ab592013b22654dd5 400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Marokkansk_tomatsuppe_2000_1333_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=650&s=62abfa8f60627b4f71317aae7183b2b7 650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Marokkansk_tomatsuppe_2000_1333_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=900&s=8ee4f77c0a2e828bab4dddb543cfd497 900w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Marokkansk_tomatsuppe_2000_1333_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1150&s=66472c82dfba40ca6ea669f893522d9f 1150w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Marokkansk_tomatsuppe_2000_1333_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1400&s=50c13459bea45ec9660b993ab7c589d2 1400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Marokkansk_tomatsuppe_2000_1333_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1650&s=c34d7ae018b1f0438161ba966c698010 1650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Marokkansk_tomatsuppe_2000_1333_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1800&s=12a7935d30ad16526fb958d40a7ffe5e 1800w)
Når det er kaldt ute er det alltid godt å komme inn og varme seg på litt god suppe. Glem alt som heter posesuppe, for suppe er noe av det beste og enkleste du kan lage seg. Spesielt tomatsuppen er noe vi alle har et forhold til, så her har vi gitt den litt ekstra futt og latt oss inspirere av Marokko.
Dette trenger du:
- 1 løk, ternet
- 1 rød paprika, ternet
- 1 grønn paprika, ternet
- 2 gulrøtter, ternet
- 1 beger krydder
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- ½ chili, finhakket uten frø
- 2 glass tomatpassata
- 6 dl vann + 1 buljongterning (eller 6 dl grønnsakskraft)
- 1 boks kikerter, grovhakket
- 1 ss olivenolje
- 4 egg
- ½ beger Rørosyoghurt
- stekeolje
- salt & pepper
Sånn gjør du det:
- Varm en stor gryte med litt olje. Stek gulrot, paprika og løk til det har begynt å ta farge. Tilsett hvitløk, chili og krydder. Stek videre et minutt før du tilsetter tomatpassata, buljong og vann. La suppen koke under lokk i ca. 10 minutter.
- Kok eggene til de er ”smilende”, ca. 7 minutter.
- Grov hakk kikerter og vend sammen med olivenolje, salt og pepper.
- Skrell eggene forsiktig og del i to.
- Server suppen med kikerter og egg. Topp med en skje Rørosyoghurt.