Oppskrift fra Kolonihagen
Hjemmelaget knekkebrød
For en sunn og god start på dagen.
![](https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Knekkebrod_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=400&s=621681522992b0960610144d6be0e8a5 400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Knekkebrod_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=650&s=2007e82bb519a2fb0ff22a74c25e932c 650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Knekkebrod_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=900&s=957445034fa4a73a55bb548db64f4d9b 900w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Knekkebrod_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1150&s=4bb3862eaa51a6e88c88de9b83dc711e 1150w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Knekkebrod_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1400&s=f6569f4fb9fc7d7fa2e9919eaa69da40 1400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Knekkebrod_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1650&s=58715781970c2d17cf43e08ba96ed0e5 1650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Knekkebrod_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1800&s=82690d05c27bfe225b78ede0bc5ddb3e 1800w)
Denne oppskriften tillater litt freestyling - så bruk litt mer eller mindre av det du har i kjøkkenskapet.
Dette trenger du:
3 dl grov rug
3 dl havregryn
2 dl solsikkefrø
2 dl gresskarkjernefrø
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann
1/2 dl god olivenolje
Sånn gjør du det:
- Forvarm ovnen til 160 °C på varmluft. Alt blandes godt (først det tørre, så det våte), og smøres TYNT med en fuktig slikkepott utover ca. 3 stekeplater med bakepapir. Pensle gjerne med vann, og strø over enda flere frø til slutt om du ønsker. Sett inn alle stekeplatene i ovnen samtidig. Stek først i 10 minutter ved 160 °C.
- Bruk et pizzahjul eller en skarp kniv, og rut opp hver plate til 16 (+) knekkebrød. Stek videre i 30 minutter. Husk å bytte om litt på platene innimellom, så alt blir jevnt stekt.
- Stek så i minst 20 minutter til (varierer fra ovn til ovn) med ovnsdøren litt på gløtt. Når knekkebrødene er avkjølt, oppbevarer du dem i en fin kakeboks. De skal være tynne og skikkelig sprø. Veldig sunt og fabelaktig godt.
Tips:
Lager du din egen juice? Da må du ikke kaste fibrene som blir igjen i maskinen! Spar på pulpen, frys ned om nødvendig, og bland det inn i knekkebrøddeigen. Fiberrikt, sunt og bærekraftig.