Oppskrift fra Kolonihagen

Hjemmelaget knekkebrød

For en sunn og god start på dagen.

Denne oppskriften tillater litt freestyling - så bruk litt mer eller mindre av det du har i kjøkkenskapet.

Dette trenger du:
3 dl grov rug
3 dl havregryn
2 dl solsikkefrø
2 dl gresskarkjernefrø
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann
1/2 dl god olivenolje

Sånn gjør du det:
- Forvarm ovnen til 160 °C på varmluft. Alt blandes godt (først det tørre, så det våte), og smøres TYNT med en fuktig slikkepott utover ca. 3 stekeplater med bakepapir. Pensle gjerne med vann, og strø over enda flere frø til slutt om du ønsker. Sett inn alle stekeplatene i ovnen samtidig. Stek først i 10 minutter ved 160 °C.

- Bruk et pizzahjul eller en skarp kniv, og rut opp hver plate til 16 (+) knekkebrød. Stek videre i 30 minutter. Husk å bytte om litt på platene innimellom, så alt blir jevnt stekt.

- Stek så i minst 20 minutter til (varierer fra ovn til ovn) med ovnsdøren litt på gløtt. Når knekkebrødene er avkjølt, oppbevarer du dem i en fin kakeboks. De skal være tynne og skikkelig sprø. Veldig sunt og fabelaktig godt.

Tips:
Lager du din egen juice? Da må du ikke kaste fibrene som blir igjen i maskinen! Spar på pulpen, frys ned om nødvendig, og bland det inn i knekkebrøddeigen. Fiberrikt, sunt og bærekraftig.