Oppskrift fra Kolonihagen
Når du først skal synde - ikke spar på råvarene
Kolonihagens (nesten) perfekte kakao.

Kom deg inn fra kulden og varm deg på en god kopp kakao. Bruk H-melk, god, mørk sjokolade og pisket krem. Ta deg tid til å finne din favorittvariant. I Kolonihagen har vi lenge prøvd å bli enige om hvordan den perfekte kakaoen skal være, uten å komme frem til en fasit. Denne oppskriften er derfor én av mange favoritter med varmende krydder og chili.
Dette trenger du:
- 125 g mørk sjokolade
- 1 liter melk
- 1 knivspiss salt (fremhever sjokoladesmaken)
- 1 liten bit kanelstang
- ½ vaniljestang
- ½ stjerneanis
- 1/3 chili
- 3–5 ss sukker
- 1/3 l kremfløte
- 1 ss sukker
Sånn gjør du det:
- Knekk eller kutt sjokoladen i mindre biter, og smelt sammen med litt vann til en helt jevn masse – alt skal være oppløst.
- Hell på melken, og tilsett stjerneanis, sukker, chili og kanelstang.
- Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene, og ha frøene og stangen oppi.
- Bruk middels varme, slik at aromaen fra krydderet trekker ut.
- Mens du venter, kan du piske fløten og sukker til krem. Vi liker å gjøre dette for hånd, og stopper alltid før kremen blir for fast og hard.
- Sil av krydderet og server kakaoen med en raus skje pisket krem.
Tips:
Visste du at plantestoffet polyfenoler i kakaobønnen kan bidra med helsekraft? Velg den mørkeste sjokoladen (kakaoinnhold over 80 %) og demp bittersmaken med litt hakkede, usaltede nøtter eller kokos. Så kan du kose deg til både bedre hukommelse og hjertehelse.