Oppskrift fra Kolonihagen
Hjemmelaget leverpostei med de lekreste ingredienser
Se nøye på bildet under. Skulle ikke tro at den leverposteien består av 13 ulike ting.
![](https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_leverpostei_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=400&s=1d177e7e9a4873c518186a71e3c7d7ac 400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_leverpostei_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=650&s=ab98c04f6b0afe64ef04c7a3a71740e1 650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_leverpostei_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=900&s=dab9e5e05af7f3660f8ed7764d3db03d 900w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_leverpostei_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1150&s=ce50f742c4a48166954c912babea67fb 1150w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_leverpostei_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1400&s=6cb0d8d1a07578673c0a3b983d6e3bc6 1400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_leverpostei_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1650&s=693ca7a72d78809a7ee0be6f3dad9fdd 1650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_leverpostei_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1800&s=f7f32a3f733f44fdfc8fb53b49da8cc2 1800w)
Vi begynte desember med oppskrift på sild til julefrokostbordet, og sånn skal vi fortsette. Til jul er det mye fokus på middagen, men vi ønsker å sette mer fokus på frokosten. Det er så mye godt du kan servere til frokosten, og du kan lage det selv. Det er ikke hver dag man har tid til å lage sin egen leverpostei, men selvfølelsen øker betraktelig om man gjør et forsøk. Ikke bare er du helt sikker på at leverposteien ikke inneholder kunstige E-stoffer eller nitritt. Smaken blir også helt magisk sammenlighet med den fabrikklagde.
Dette trenger du:
1 kg lever av svin eller kalv/storfe
400 g spekk
3 løk
3 egg
3 dl helmelk
4 ss hvetemel eller speltmel
8 ansjosfileter
2 ss honning
2 ss salt
1 ss pepper
1 ss malt ingefær
1 ss allehånde
Smør til smøring av form
Sånn gjør du det:
- Skyll leveren godt. Del lever, løk, ansjos og spekk i mindre terninger. Mal alt i en kjøttkvern. (Det er mulig å bruke en foodprocessor også, men da må du ta mindre mengder av gangen.)
- Bland inn de resterende råvarene til en jevn masse. Fordel så massen i to smurte bakeformer eller aluminiumsformer. Vi anbefaler ikke å steke leverposteien i porselenformer, da porselen leder varme dårligere.
- Stek i vannbad på 150°C i en drøy time til du har en kjernetemperatur på 70 °C. Om du fordeler i flere mindre former, så kan du kutte steketiden noe.
- Server gjerne leverposteien lun med sprøstekt bacon og smørstekt sopp. Du kan også bytte ut deler av levermengden med karbonadedeig om du ønsker litt mildere leversmak.