Oppskrift fra Kolonihagen

Hjemmelaget leverpostei med de lekreste ingredienser

Se nøye på bildet under. Skulle ikke tro at den leverposteien består av 13 ulike ting.

Vi begynte desember med oppskrift på sild til julefrokostbordet, og sånn skal vi fortsette. Til jul er det mye fokus på middagen, men vi ønsker å sette mer fokus på frokosten. Det er så mye godt du kan servere til frokosten, og du kan lage det selv. Det er ikke hver dag man har tid til å lage sin egen leverpostei, men selvfølelsen øker betraktelig om man gjør et forsøk. Ikke bare er du helt sikker på at leverposteien ikke inneholder kunstige E-stoffer eller nitritt. Smaken blir også helt magisk sammenlighet med den fabrikklagde.

Dette trenger du:
1 kg lever av svin eller kalv/storfe
400 g spekk
3 løk
3 egg
3 dl helmelk
4 ss hvetemel eller speltmel
8 ansjosfileter
2 ss honning
2 ss salt
1 ss pepper
1 ss malt ingefær
1 ss allehånde
Smør til smøring av form

Sånn gjør du det:
- Skyll leveren godt. Del lever, løk, ansjos og spekk i mindre terninger. Mal alt i en kjøttkvern. (Det er mulig å bruke en foodprocessor også, men da må du ta mindre mengder av gangen.)
- Bland inn de resterende råvarene til en jevn masse. Fordel så massen i to smurte bakeformer eller aluminiumsformer. Vi anbefaler ikke å steke leverposteien i porselenformer, da porselen leder varme dårligere.
- Stek i vannbad på 150°C i en drøy time til du har en kjernetemperatur på 70 °C. Om du fordeler i flere mindre former, så kan du kutte steketiden noe.
- Server gjerne leverposteien lun med sprøstekt bacon og smørstekt sopp. Du kan også bytte ut deler av levermengden med karbonadedeig om du ønsker litt mildere leversmak.