Oppskrift fra Kolonihagen
Lørdagsgodt med god samvittighet
Er det mulig å spise sjokolade og fortsatt være sunn?
![](https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_sjokoladetrofler2_782_583_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=400&s=fcc245e5912075c9bbfb8ce3ef80431d 400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_sjokoladetrofler2_782_583_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=650&s=a78a440c2717130597816ecdb8ef9f4b 650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_sjokoladetrofler2_782_583_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=900&s=3b96532414e0b4855d94892d1db7c42b 900w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_sjokoladetrofler2_782_583_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1150&s=aadc390101dfe604a4b3f2962d5a7a6c 1150w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_sjokoladetrofler2_782_583_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1400&s=8088bacd47cb341e2834318af3b00975 1400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_sjokoladetrofler2_782_583_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1650&s=b7b27095696e06b040044dcfec877e61 1650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_sjokoladetrofler2_782_583_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1800&s=6aaaf4de1d842c322dde1f8ac35ff4cb 1800w)
Jada, hvis du justerer litt på ingrediensene. Vi har gjort en liten tvist på de tradisjonelle sjokoladetrøflene, slik at man kan spise litt ekstra med god samvittighet. Sjokoladetrøflene har naturlig lite sukker i seg, de er melkefrie og har et preg av kokos. Det er godt. Det er sunt. Og det er veldig enkelt.
Dette trenger du:
- 255 g mørk sjokolade (70 % eller mer)
- 90 ml kokosmelk
- En liten klype havsalt
Sånn gjør du det:
- Hakk opp sjokoladen og ha i en bolle.
- Varm opp kokosnøttmelken.
- Hell kokosmelken over sjokoladen.
- La sjokoladen smelte, tilsett salt og rør til alt er blandet.
- Avkjøl i kjøleskapet til du kan skrape ut sjokolade med en skje og forme kuler med hendene. Oppbevar i kjøleskapet til servering.
Tips:
Du kan også koke kokosmelken med litt chili eller vanilje- eller kanelstang for ekstra smak. Rull sjokoladetrøflene i hakkede nøtter eller litt kakao før du serverer dem. Her har du utgangspunket. Derfra og ut kan kun kun fantasien stoppe deg.