Oppskrift fra Kolonihagen

Lørdagsgodt med god samvittighet

Er det mulig å spise sjokolade og fortsatt være sunn?

Jada, hvis du justerer litt på ingrediensene. Vi har gjort en liten tvist på de tradisjonelle sjokoladetrøflene, slik at man kan spise litt ekstra med god samvittighet. Sjokoladetrøflene har naturlig lite sukker i seg, de er melkefrie og har et preg av kokos. Det er godt. Det er sunt. Og det er veldig enkelt.

Dette trenger du:

  • 255 g mørk sjokolade (70 % eller mer)
  • 90 ml kokosmelk
  • En liten klype havsalt

Sånn gjør du det:

  • Hakk opp sjokoladen og ha i en bolle.
  • Varm opp kokosnøttmelken.
  • Hell kokosmelken over sjokoladen.
  • La sjokoladen smelte, tilsett salt og rør til alt er blandet.
  • Avkjøl i kjøleskapet til du kan skrape ut sjokolade med en skje og forme kuler med hendene. Oppbevar i kjøleskapet til servering.

Tips:

Du kan også koke kokosmelken med litt chili eller vanilje- eller kanelstang for ekstra smak. Rull sjokoladetrøflene i hakkede nøtter eller litt kakao før du serverer dem. Her har du utgangspunket. Derfra og ut kan kun kun fantasien stoppe deg.