Oppskrift fra Kolonihagen

En fiskeburger for evigheten

Barna elsker den, og den kan smaksettes i det uendelige. Men hvorfor bruker vi isbiter i fiskefarsen?

Barna elsker fiskeburgere, spesielt når de serveres på våre lune, hjemmelagde burgerbrød fra Kolonihagen Bakeri. Dette er en burger vi serverer både i våre matkasser og på vår restaurant på Frogner til lunsj. Burgerne kan du smaksette i det uendelige. Prøv en variant med friske urter, estragon, persille eller gressløk. Eller lag en litt mer krydret thai-variant med hvitløk, ingefær, chili, sitrongress og koriander. Lager du fiskeburgerne fra bunnen av selv, vet du nøyaktig hva som går inn i dem og de smaker noe helt annet enn de du får i butikken. Har du ikke tid til å gjøre det selv? Da kan vi lage dem for deg i våre matkasser!

Dette trenger du:
1,2 kg renskåret fiskefilet av hyse, torsk eller sei - eller en blanding
¼ ts revet muskatnøtt
2 eggehviter
100 g isbiter
7-9 dl melk eller fløte
60 g potetmel
salt og pepper

Slik gjør du:
- Kjør fisken i en kjøkkenmaskin til en farse. Tilsett salt, pepper, muskat, eggehviter og isbitene. Kjør sammen til en seig og klebrig masse. Mens maskinen går, spe med 1 dl av gangen til du har brukt 7 dl av væsken. Tilsett potetmelet.
- Stopp maskinen og stek en prøve av fiskekaken. Er den for fast? Tilsett resten av melken.
- Form farsen til fiskekaker i passe burgerstørrelse. Varm en stor panne med litt olje på litt over middels varme. Stek burgerne på begge sider til de er ferdige.

Server gjerne med potetbåter, en god aioli eller yoghurtdressing, kuttede grønnsaker og de beste burgerbrødene.

TIPS: Hvis alle ingrediensene er kjøleskapskalde blir kakene mye lettere å lage. Det er herisbittrikset også kommer inn. Det hjelper nemlig farsen holde seg kald.