Oppskrift fra Kolonihagen
En fiskeburger for evigheten
Barna elsker den, og den kan smaksettes i det uendelige. Men hvorfor bruker vi isbiter i fiskefarsen?
![](https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_fiskeburger_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=400&s=09980e57fb79be7570f20ad44a369e91 400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_fiskeburger_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=650&s=98c806fd523ea222fcb7adbbef0d79ea 650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_fiskeburger_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=900&s=02e326ae15f6afe1c7a0e274cacedd2c 900w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_fiskeburger_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1150&s=237770d7ff6c797d3ece7a26ee5db117 1150w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_fiskeburger_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1400&s=7bf848b28e507493b0f018e58d98cf0b 1400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_fiskeburger_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1650&s=f22f5acd79f7a092e19855d89a6dd261 1650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_fiskeburger_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1800&s=1ce763e5450da2baea37043c3f509027 1800w)
Barna elsker fiskeburgere, spesielt når de serveres på våre lune, hjemmelagde burgerbrød fra Kolonihagen Bakeri. Dette er en burger vi serverer både i våre matkasser og på vår restaurant på Frogner til lunsj. Burgerne kan du smaksette i det uendelige. Prøv en variant med friske urter, estragon, persille eller gressløk. Eller lag en litt mer krydret thai-variant med hvitløk, ingefær, chili, sitrongress og koriander. Lager du fiskeburgerne fra bunnen av selv, vet du nøyaktig hva som går inn i dem og de smaker noe helt annet enn de du får i butikken. Har du ikke tid til å gjøre det selv? Da kan vi lage dem for deg i våre matkasser!
Dette trenger du:
1,2 kg renskåret fiskefilet av hyse, torsk eller sei - eller en blanding
¼ ts revet muskatnøtt
2 eggehviter
100 g isbiter
7-9 dl melk eller fløte
60 g potetmel
salt og pepper
Slik gjør du:
- Kjør fisken i en kjøkkenmaskin til en farse. Tilsett salt, pepper, muskat, eggehviter og isbitene. Kjør sammen til en seig og klebrig masse. Mens maskinen går, spe med 1 dl av gangen til du har brukt 7 dl av væsken. Tilsett potetmelet.
- Stopp maskinen og stek en prøve av fiskekaken. Er den for fast? Tilsett resten av melken.
- Form farsen til fiskekaker i passe burgerstørrelse. Varm en stor panne med litt olje på litt over middels varme. Stek burgerne på begge sider til de er ferdige.
Server gjerne med potetbåter, en god aioli eller yoghurtdressing, kuttede grønnsaker og de beste burgerbrødene.
TIPS: Hvis alle ingrediensene er kjøleskapskalde blir kakene mye lettere å lage. Det er herisbittrikset også kommer inn. Det hjelper nemlig farsen holde seg kald.