Oppskrift fra Kolonihagen

Bønnekebab med rørostzatziki

Vegetarrett for den kresne.

Om du fortsatt ikke er helt overbevist om at det er mulig å kutte ut kjøttet, så prøv denne retten! Mindre kjøtt betyr ikke mindre smak. Kidneybønner inneholder dessuten hele 24 % protein, så dette blir du god og mett av. Kall det gjerne en vegetarrett for de kresne. Proppet med gode smaker og krydder – og godt med fyll.
Frokost eller middag, uannsett er Rørosyoghurt som gjelder. Den er ikke bare økologisk, den er også best på smak. Resultatet blir en kortreist Rørostzatziki.
Bruk de tortillalefsene du foretrekker. Hvis du føler deg ekstra dristig kan du til og med bake dine egne. Vi har også laget en deilig salat som vi anretter i tortillalefsene og serverer ved siden av. Det er også utrolig godt å vende litt bulgur eller lignende i salaten.

Dette trenger du:

2 bokser kidneybønner
½ potte persille
1 chili
2 fedd hvitløk
1 løk
saften av 1 lime
2 ts spisskummen
4 ss kikert-/quinoamel eller lignende
1 fetaost

½ beger Rørosyoghurt
½ agurk
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummen
salt og pepper

Server med en god salat og tortillalefser

Slik gjør du:

- Kjør kidneybønner, persille, chili, hvitløk, lime, spiskummen og mel i en kjøkkenmaskin til en grov masse. Smuldre fetaost over og vend inn i farsen. Form små pletter med en spiseskje og stek i en panne med litt olje til de har fått en fin skorpe. Husk at plettene skal være små nok til å passe i en tortillalefse.

- Riv agurk på et rivjern og vend inn i yoghurten sammen med finhakket hvitløk og spisskummen. Smak til med salt og pepper.

- Anrett tortillalefsene med salat, bønnekebab og en god skje tzatziki.