Oppskrift fra Kolonihagen
Blomkålstek med blåmuggost
Et kjøttfritt biffmåltid.
![](https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_blomkalstek1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=400&s=269d6429cb6486b7b0e8bd26a84051b7 400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_blomkalstek1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=650&s=e244bf9247ea9e369b85947be4fea733 650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_blomkalstek1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=900&s=dd015139ace4dc363dfbd278f6d086fe 900w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_blomkalstek1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1150&s=5bdff34e4988a02ca1299547f4863ddd 1150w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_blomkalstek1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1400&s=d55bc9528a418a268fcf82fc2226de2c 1400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_blomkalstek1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1650&s=d913b0876c93c24155fca86330c56f14 1650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_blomkalstek1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1800&s=30cfec6048acf61af368b8762bd823c9 1800w)
Hos oss i Kolonihagen legges det ekstra mye vekt på grønnsakene i disse dager, i sammenheng med vår nye vegetarmiddagskasse. I dag står kjøttproduksjonen for 18 prosent av verdens utslipp av klimagasser. Det er mer en verdens samlede transportnæring. Å kutte i eget kjøttforbruk er noe av det mest effektive vi som enkeltmennesker kan gjøre for å bidra i klimakampen, ifølge lederen for FNs klimapanel (IPCC), Rajendra Pachauri. Med det ønsker vi å inspirere til nye spennende oppskrifter enten til deg som er vegetarianer, eller bare for deg som ønsker å spise litt mindre kjøtt i hverdagen.
Du trenger:
- Blomkål
- Blåmuggost
- Revet limeskall
Av én blomkål får du ca. to steker. Du kan jo alltids steke blomkålbukettene også, men det blir ikke like stilig. Vi pleier heller å spare på bukettene og bruke dem til middagen dagen etter. Det finnes mange gode blåmuggoster der ute, så velg den du liker best. Vi anbefaler Hitra blå fra Hitra Gårdsmat eller Blåmandag fra Den blinde ku.
Slik gjør du:
- Skjær ut to skiver ut fra kjernen/stilken til blomkålen slik at du får to fine, flate steker. Stek skivene i litt olje på høy varme til de er godt brunet på begge sider. Her snakker vi nesten svarte, slik at vi får den deilige stekte smaken.
- Om skivene er tykke, stek dem ferdige i ovnen i ca. 10 minutter på 180°C. De skal være deilige og myke.
- Anrett på tallerken, smuldre god blåmuggost på stekene og finriv limeskall over.
- Server med ditt beste tilbehør og vips! så har du et kjøttfritt biffmåltid!