Vår

Klorofylla

Nå kommer bladene og grønnfargen! Da kan du gå på klorofylla - og kjenne kroppen fylles av berusende energi.

Jeg er verken lege eller biolog, men har sterke klorofyll-opplevelser i norsk skog på samvittigheten. For meg holder det å vite at det grønne i naturen er noe som heter klorofyll, og at det er viktig for fotosyntesen. I fotosyntesen lages det oksygen, og dette må vi mennesker ha for å leve!

Bare av denne grunnen er klorofylla helt fantastisk. Når jeg tok innover meg denne erkjennelsen, så ble jeg omsluttet av den dype sammenheng. Vi får innprentet at vi skal klare oss selv, men hvis vi setter oss ned i et hjørne og holder pusten i 10 minutter - så blir det åpenbart at vi trenger oksygen. At vi ikke lager dette selv. Vi er avhengige av naturen, selv om vi som samfunn bare tar naturen for gitt. Det er skummelt - naturen er sårbar, akkurat som vi er det!

Selv om oksygen lages mange steder i naturen, har jeg etter flere runder på klorofylla fått en spesiell forkjærlighet for trær. Et sted leste jeg at et tre kunne produsere nok oksygen for fire mennesker.

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her