Tilbake til opprinnelsen

Kano i tre og canvas

En canvaskano kan du bygge selv, trekke om og reparere - uten å være avhengig av plastprodukter. Jeg hadde aldri prøvd en. Så dukket det opp en på Finn.

Det var ikke en vedlikeholds-krevende kano jeg så etter, jeg var ikke ute etter en kano til meg selv i det hele tatt. Autosøket på Finn.no var opprettet fordi jeg skulle fylle opp kanobeholdningen til speidergruppa ved å plukke «pandemikanoer». Kanoer som var blitt kjøpt, brukt to ganger og deretter glemt når andre ting kunne fylle fritiden vår. Dette ville tilsi plastkanoer som tåler litt - da brukergruppen er mer opptatt av å holde seg tørr på beina enn å unngå riper.

Men så dukket det opp en canvaskano noen kilometer unna. Hva det er, skal jeg snart komme tilbake til. Først var den lagt ut til 8000 kroner, jeg registrerte det, så at den gikk ned til 5000, før den forsvant fra Finn.
Over sommeren dukket den opp igjen, til 2500. Det var fristende, men fornuftig? Nei.

Fra før ligger det en gammel glassfiberkano i naustet på hytta og venter på nye seter - og det har den ventet på lenge. Ved et vann i fjellet har jeg en annen kano liggende som trolig trenger litt TLC etter års fravær på grunn av småbarn, i tillegg har vi en Ally som brukes. Det var kanskje nok kanoer… det var jo det. Men en kano i treverk og canvas appellerte til tradisjonalisten i meg.

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her