Julegaver som gjør livet bedre

Klokka til Obama (og bin Laden)

Hvordan løsrive seg fra iPhone og smartklokker? Prøv klassikeren fra 1989 som både Obama og Osama bin Laden er avbildet med. Pris: 200-300 kroner.

LES OGSÅ julegavetipset til 28 tusen kroner her.

Ett av barna mine har levert ønskeliste til jul. Det går ikke i iPhone mer. Det er en ny dille nå, til flere tusen kroner. Øverst på ønskelisten hans står en Apple Watch. Folk kjøper dem nå i en hastighet som minner om vanndunker og hermetikk i timene før en påstått apokalypse. Selv om jeg ikke vil ha en, ei heller gi en 11-åring en slik, forstår jeg gløden rundt smartklokkene. De er smartere enn noe annet vi har hatt på armen. Apple Watch måler hjerterytme, distanser, har GPS og kan motivere latsekker i treningsopplegg, den kan sende/motta meldinger, ringes med og spille musikk. Den har til og med en klokkefunksjon!
”Vi presenterer Apple Watch Series 4. Hver minste del er nyutviklet med ett fokus for øyet – å gjøre det lettere for deg å være mer aktiv, leve sunnere og holde bedre kontakt med andre.”
Pris: 4195 kroner, ifølge Prisjakt.no (3. november 2019).

Den har liksom alt. Og det er det jeg ikke ønsker mer. Jeg trapper ned på Apple-produkter. Jeg har vært avhengig. Jeg er avhengig, men nå vil jeg fri meg litt fra ett av verdens mest profitable konsern. Jeg er ikke sur, bare i økende grad kritisk til alt i livet mitt som jeg lar multinasjonale selskap som Apple, få styre og påvirke, selv nattesøvnen, inntil nylig, siden jeg begynte å sjekke telefonen for new notifications når jeg våknet om natta. Noe jeg merkelig nok gjorde oftere.
Så hva nå? Hva har jeg gått for? En fantastisk sak som New York Times skrev fint om, et smykke av en klokke til 19 dollars (ny) eller 290 kroner på Finn.no, som skal tikke og gå i syv år før den ber meg om noe som helst (skifte batteri), en klokke et umake par som Barack Obama og Osama bin Laden er blitt avbildet med. (Les videre under)

Abonner på Harvest Magazine

For 119 kr i måneden eller 1200 kr i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her