Ønskeliste

10 utrolige julegaver

Legger man lista høyt nok finnes det ikke grenser for hva man kan ønske seg. Her er 10 favoritter som gir ønskeliste-lesere bakoversveis.

Kjøpes til den som elsker sykling med piggdekk på glattisen.
Cyclocross er en ganske så ukjent sykkeltype i Norge men som pendlersykkel vinterstid er den en ubestridt vinner. Canyon Inflite AL 9.0 gir deg diskbremser, god klaring for piggdekk og et robust Shimano 105 girsystem. Aluminiumsramma med innebygd kabling tåler saltet fra hovedveiene så lenge du spanderer en vask eller to på den i løpet av vintersesongen.

Kjøpes til den som er redd for småkryp.
Stingray Air er noe så sjeldent som et 3-manns trehus-telt. Teltet kommer i 10 ulike farger med heldekkende insektsnett for maksimal ventilasjon og utsikt (hvis du tør å henge det høyt nok opp). Bunnen har en romslig tredelt hengekøye-form som du klatrer opp til gjennom et hull midt i gulvet. Kan også settes på bakken hvis det er tørt.

Kjøpes til den som liker å padle, men som også liker fine ting på veggen.
Disse kanoårene er 100% kirsebærtre fra New Liskeard, lengst nord i Ontario og er produsert av Teal Paddles. Deretter håndplukkes hver åre og blir tildelt sin egen håndmalte finnish i Norquay Co sine lokaler i Quebec. Som produsenten selv sier: Anbefales ikke til ekstreme padleturer, men heller til lette runder i nærheten av hytta eller direkte på hytteveggen.

Kjøpes til den som sykler til jobb og som aldri tar bilen i stedet.
Denne ryggsekken er 100% vanntett, har en perfekt passform, er kompakt når man pendler til og fra jobb og kan foldes ut til å romme en middels stor ekspedisjon i skogen. Harvest har brukt den i et halvt år og angrer ikke et sekund. Rammen inne i sekken er av karbonfiber. Egentlig en sekk til sykling, men passer perfekt også til alt annet.

Kjøpes til filmskaperen.
Dette kameraet er ikke for amatører. Det er et utrolig kompakt profesjonelt kamera som gir deg høykvalitetsbilder i kinokvalietet i under meget varierte lysforhold. Har du allerede gått lei av GoPro kan dette være løsningen. Kjøp med en skikkelig linse og bli den neste Hans Christian Alsvik.

Kjøpes til den som ikke kan forlate skjorta.
Stio har laget en vannavstøtende, pustende og vindtett skjorte tilpasset aktiviteter som inneholder svette, regn, snø og/eller vind. Skjorta er utstyrt med to brystlommer og en innvendig lomme. Laget av 100% nylon.

Kjøpes til den som trenger noe søtt i skogen.
I Norge var lønnesirup tilnærmet ukjent inntil en norsk servicemann ga en canadier en nye stav under OL på Lillehammer i 94 og mottok en lastebil med den søte væsken i retur. Harvest har prøvd å høste selv, men mistet tålmodigheten etter å ha destillert frem noen skarve millilitre. Vi prøver igjen til våren men inntil den tid kan det være greit med økologisk vare fra lønnesirupens hjemland, Canada.

Kjøpes til den som dreper flere dyr om dagen.
Idun fra Fällkniven er rundere og mykere i formen enn de andre knivene i Northern Light-serien og passer derfor utmerket godt til jakt. Bladet er laminert i VG10-stål med rustfritt 420J2-stål på sidene. Sliren er laget av kraftig brunt skinn. Produsenten hevder det ikke finnes liknende kvalitet i verden og regner med at det forsvarer prisen.

Kjøpes til den som trives i gull.
Det er ikke godt å si hva som skiller en cagoule fra en regnjakke, men vi tror det har noe med lengden å gjøre. Denne gjenopplivede regnjakken, unnskyld, cagoulen fra 60-tallet er utstyrt med det siste innen moderne stoffer. Opprinnelig for klatrere, vi tror den kan passe til mye annet også. God plass til kart foran.

Kjøpes til den som har himmelen som målet.
Denne støvelen holder deg varm samtidig som den kjennes lett på foten når du skal bestige de virkelig høye toppene (veier ca 1 kilo). Scarpa selger den inn som støvelen til klatringer over 7.000 meter. Like viktig er det kanskje at den også passer til isklatring.