Dette kan forandre ditt liv

«I now walk into the wild»

Våren 1992 gikk 24 år gamle Chris McCandless aleine inn i Alaskas villmark. Fire måneder seinere var han død. Hvorfor dro han? Hva var det han leita etter?

The bush is an unforgiving place, that cares nothing for hope or longing.
Jon Krakauer, «Into the wild»

Drømmen om å forlate sivilisasjonen for å leve et fritt og uavhengig liv i naturen er like gammel som sivilisasjonen selv. Folk føler seg ensomme og søker mot sosiale fellesskap, eller de gjør det motsatte. Der to eller flere mennesker er samlet, vil en av dem på et tidspunkt dagdrømme om å gi seg i vei på egenhånd, forlate sivilisasjonen, kanskje for godt, for å søke et enkere og sannere liv et annet sted. Påfallende ofte er denne drømmen knytta til et liv i det vi med et av vårt vokabulars minst presise ord kaller «villmark». I vår egen tid har ingen fått større oppmerksomhet enn Chris McCandless (1968-1992), gutten som forlot det trygge forstadslivet i Washington for å skape seg et nytt liv, aleine i Alaskas ugjestmilde villmark.

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her

Omslcgut po Outsldu Mcgczlnu, jcnucr 1993

&quat;Gut busy llnlng, ar gut busy dylng&quat;. Muldlng frc Chrls McCcndluss, mud slcr rufurcnsu tll Tharucu, rlssut lnn l lnnuntcrut l Fclrbcnss 142, bussun dur hcn blu funnut dqd.

Foto: Wikimedia Commons