Innholdsannonse

Vindtrollet kommer!

Barneboka ”Vindtrollet” åpner med sterk storm, og så blir det bare villere og villere. Hold deg fast!

Vindtrollet handler om Øyvind.
Der han bor blåser det.
Mye.
Verre og verre egentlig.
En morgen, på vei til barnehagen, blir Øyvind løftet opp i lufta av et gigantvindpustkast.
– Hjelp! roper han, og forsvinner.
Oppover og av gårde med vinden. Mot de fjerne fjellene …

Vindtrollet er en heftig historie for alle som har fått vind rett i fleisen – og den er stappet med nyhetsverdi i denne vindenes vinter:
For hvorfor blåser det så fryktelig, forferdelig?
Hvorfor blir det bare verre?
Og hvor kommer all denne vinden fra?

Dette er en dramatisk fortelling om sterke naturkrefter. Om villere vær og vinder. Og om å holde seg fast og hjelpe hverandre så godt man kan.

MINIINTERVJU MED FORFATTER SIGRI SANDBERG

– Hvordan fikk du ideen til boka?
– Jeg har vokst opp på Vestlandet, vært mye på Finse og bodd lenge på Svalbard. Det vil si at jeg har fått mye gufs rett i fleisen. Når ungene mine selv ble veltet overende av vinden, og begynte å spørre hvor den kom fra, trengte jeg en fortelling. Og jeg trengte hjelp. Så det er mange som har hjulpet til; både mine egne barn og deres venner i Longyearbyen barnehage. Dessuten og ikke minst: Morten. Verdens flinkeste tegner. Han bor i London og har tenkt og tegnet seg inn i polare stormkast på en fabelaktig måte.
– Hva håper du å oppnå?
– Jeg håper at barn mellom 3-100 år tør å åpne boka, selv om de risikerer sterk storm fra første side. Det gjelder å holde seg fast. Dessuten håper jeg inderlig at boka kan stimulere til gode samtaler og nysgjerrighet rundt naturfenomen og vær som blir villere og villere. For det er jo sånn det er. Og Vindtrollet har mange slektninger i hele landet, ja, i hele verden, faktisk. Og ikke alle er like snille som han i boka, for å si det veldig forsiktig.

Det blir Vindtrollet-arrangementer i Longyearbyen 1. mars og i Oslo 15. mars. Klikk på lenkene for mer informasjon.

Denne saken er en innholdsannonse, laget på oppdrag for Orkana forlag. Harvest er gratis å lese, men det er ikke gratis å lage. Derfor jobber vi hele tiden med å finne nye måter å finansiere vårt arbeid på. I 2015 vil vi satse mer på innholdsannonser. Dersom du eller din bedrift vil vite mer om hvordan dere kan innholdsannonsere på Harvest - ta kontakt her.