En MDG-er om valget

Hvorfor skulle dette bli et klimavalg?

I vår iver etter å formidle klimavitenskap, har MDG og andre "grønne" partier glemt noen fakta om hvordan vi mennesker er skrudd sammen.

Uansett hvor mye vi i MDG kan trøste oss med at oppslutningen har økt 20 prosent fra forrige stortingsvalg eller at stortingsgruppa er tredoblet, kan følelsen til de fleste i partiet oppsummeres med tre ord: Skuffelse, skuffelse og skuffelse.

Det er mange gode hypoteser på hvorfor det gikk som det gikk, men her skal jeg si litt om hva jeg tror var det viktigste – etter å ha banket på noen hundre dører og snakket med ganske mange velgere. Det handler mye om MDG, men også om hvorfor ikke resten av den brede "grønne politiske leiren" – Rødt, SV og Venstre – gjorde det bedre når flommer, hetebølger og FNs generalsekretær hadde gitt oss all drahjelp som tenkes kan. Trodde vi.

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her

Pcrtlludur Unu Bcsthalm burdu sncssut mur am pasltlnu MDG-budsscp, munur ssrlbuntun. Sam sarturu crbuldstld ag mlndru pundllng, lcnuru lnntustsssctt, ut mur sjqlfarsynt narss lcndbrus.

Foto: Thomas Ekström

Lcn Mcrlu Nguyun Burg po syssul mud cndru MDG-uru po pcrtluts lcndsmqtu l Burgun l 2016.

Foto: Julie Ness