Kronikk
Hvorfor fortsetter den norske grønnvaskingen av laksen?
Staten ved fiskeriminister Bjørnar Skjæran feilinformerer om norsk lakseoppdrett.
En tirsdag i februar var fiskeriminister Bjørnar Skjæran på verdensutstillingen i Dubai for å kaste glans over den norske paviljongen. Ute stekte sola, men inne var det mørkt og kjølig, mens hvitkledte emiratarabiske menn ble oppvartet av dresskledte norske forretningsmenn.
Her skulle Norge vise seg fram for verden. Sentralt sto oppdrettslaksen.
«Feeding the world with seafood», sto det på veggen ved en tegnet, havbasert laksemerd.
«Sustainable aquaculture, a source to feed the world», var det skrevet ved FNs symbol for kamp mot sult i verden.
«Sustainable and healthy seafood» het det ved et bilde av fjorder i snødekt landskap.
Grønn norsk teknologi, til beste for verden!
Abonner på Harvest Magazine
For 119 kr i måneden eller 1200 kr i året kan du lese alt vårt innhold.
Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.
Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.
Abonnerer du allerede?
Logg inn her
![](https://harvestmag.imgix.net/images/feeding-the-world.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=400&s=e0b224185b7fa1b152a9cbd20e8879c0 400w)
![](https://harvestmag.imgix.net/images/dubai-laks.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=400&s=4beb652282d684a35f97b2abc11a2926 400w)