På tross av en velferds- og kunnskapsutvikling uten historisk sidestykke, har vi så langt ikke klart å ta høyde for de store miljømessige skyggene som livsstilen, velstanden og energiforbruket vårt kaster. De siste 50-100 årene har den negative påvirkningen fått et omfang som kan true livsgrunnlaget vårt; blant annet evnen til å skaffe nok, trygg og sunn mat. I fire artikler skal vi se på ulike elementer som kan ses på som viktige forutsetninger for å oppnå kombinasjonen nok, sunn og trygg mat i bærekraftig produksjon. Artiklene er basert på sammendrag fra foredrag holdt av en rekke fagpersoner (se liste nederst) på symposium arrangert av Det Norske Videnskaps-Akademis Komité for geomedisin – mat, miljø, helse 22. oktober 2019.
I ett slikt helthetlig perspektiv starter vi med å dykke ned i jorda.
(saken fortsetter)
Abonnér på Harvest Magazine
God journalistikk koster. I mange år har vi basert oss på frivillige donasjoner. Nå ønsker vi å tilby de som støtter oss, eksklusivt innhold. Bli abonnent du også.
Få tilgang til hele Harvest for
kun kr. 99 per måned.
Vi mener samtidens viktigste diskusjon er hvordan vi forholder oss til naturen. Den trenger ikke oss, men uten den er vi ingenting. Vi vil øke bevisstheten om naturens ressurser og hvordan vi bruker dem. Vi utforsker rollen naturen har i livene våre. Harvest Magazine er et nettmagasin om mennesker, natur og miljø.
Abonnerer du allerede?
Logg inn her

