Sunn og bærekraftig matproduksjon

Hvordan kombinere nok, sunn og trygg mat med bærekraftig produksjon?

Konklusjoner fra et forskerpanel i Det Norske Videnskaps-Akademis Komité for geomedisin – mat, miljø, helse.

På tross av en velferds- og kunnskapsutvikling uten historisk sidestykke, har vi så langt ikke klart å ta høyde for de store miljømessige skyggene som livsstilen, velstanden og energiforbruket vårt kaster. De siste 50-100 årene har den negative påvirkningen fått et omfang som kan true livsgrunnlaget vårt; blant annet evnen til å skaffe nok, trygg og sunn mat. I fire artikler skal vi se på ulike elementer som kan ses på som viktige forutsetninger for å oppnå kombinasjonen nok, sunn og trygg mat i bærekraftig produksjon. Artiklene er basert på sammendrag fra foredrag holdt av en rekke fagpersoner (se liste nederst) på symposium arrangert av Det Norske Videnskaps-Akademis Komité for geomedisin – mat, miljø, helse 22. oktober 2019.
I ett slikt helthetlig perspektiv starter vi med å dykke ned i jorda.

(saken fortsetter)

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock