Dagens bilde

Hjemme hos-reportasje

Det står i fuglebøkene at måltrosten er en sky fugl som flyr opp på langt hold og at reiret er svært vanskelig å finne. Dette foreldreparet hadde tydeligvis ikke lest omtalen og brøt med all innarbeidet sedvane. Inne i hjulkassen på en Opel Rekord hadde de innredet hjemmet sitt med en fin utsiktsterrasse.
Menneskene gikk på en sti én meter unna mens ungene fikk sine etterlengtede meitemarkmåltider.
Men, i motsetning til hva vi skulle tro når uskikkelige unger fikk sin lunsj, så var det ingen lyd å høre. Fuglene smøg seg usynlig inn på reiret med nebbet fullt, og ungene gaflet i seg godbitene uten i det hele tatt å ytre noe.

Kom ikke her og si at fugler er dumme, de har mye av den samme evnen til å analysere fare som oss, - vi har reptilhjernen eller amygdala felles.
På denne bilkirkegården er folk interessert i biler og ikke i fugler, så derfor finner fuglene fram til de beste gjemmestedene, uansett om de tobeinte går rett forbi dem. Så lenge de ikke vekker oppmerksomhet, møter de ingen problemer. Tvert i mot, de kalkulerer nok heller med at predatorer som mår og rovfugler er mer redd mennesker enn dem, slik at bilene også representerer en kilde til beskyttelse.