Klima-tilpasning

Hete stopper ikke Mennesket!

Vi lar oss ikke vippe av pinnen i møte med ørlitegrann global oppvarming. Det er bare å feste et klima-anlegg til kroppen!

Skulle du slumpe til å befinne deg i et område med la oss si 46-47 grader, så er ikke det lenger et problem. Du trenger ikke holde deg innendørs ved et air-condition-anlegg, eller oppsøke et dørgende kjedelig museum.

Du bare fester dine egne klima-gadget til kroppen!

Sonys Reon Pocket, en liten sak på størrelse med en telefon, festes i nakken, med en tilhørende stropp. Dingsen har fire innstillinger for kulde og fire for varme og kan altså brukes både på Sicilia og på Svalbard. Selvsagt med bluetooth og app-styring. Snakk om perfekte greier. På kontoret er den også fin, om air-con på jobben er svak. Sony har faktisk også laget såvel en egen t-skjorte som en business-skjorte med en liten lomme til Reon Pocket på innsiden, for mer diskret nedkjøling.

Eksempel på nedkjølt japaner. (Skjermbilde wafuu.com)

Svale, suksessrike kinesere. (Skjermbilde fra gizmochina.com)

På markedet er også Fujitsus Neck Cooler, som omslutter hele halsen. Klima-anlegget kan fra avstand minne om et head-sett senket fra hodet, så det vil neppe vekke oppsikt noe sted, muligens i avsidesliggende bygder i Nord-Europa, men der vil du uansett neppe møte plagsom hete.
Det heter i markedsføringen at denne devisen vil beskytte utendørs arbeidende fra heteslag og «keep the brain functioning normally».

Kjølekrage for nakke og hals. (Skjermbilde fra fruugonorge.com)

Løsning for teknologi-vegrere: kuldeposer i vest. (Skjermbilde fra fruugonorge.com)

Ettersom mye blod strømmer gjennom nakken har de bærbare klima-anleggene konsentrert seg om denne kroppsdelen.

Men det finnes også annet utstyr. Som kjølevester med plass til isposer. Eller hva med et Wear Cool-belte fra Glotures, perfekt lansert i juli 2023, tidenes varmeste måned på jorda. Beltet sender med sine innebygde propell-vifter kald luft oppover ryggen. Batteriet varer i 17 timer, slik at det kan brukes i samtlige av et individs våkne timer.

Vi synes i hvert fall at FN-sjefen Antonio Guteres, som snakker om at kloden koker, seriøst bør vurdere å skaffe seg et slikt belte - samt en nakke-kjøler, som sikrer at hjernen fungerer normalt.