Harvest anbefaler

Her er Kragerøs beste spistested

Hvor er de beste restaurantene? Sjelden på stedene med finest beliggenhet.

I Syden, det herlige Syden, ligger restaurantene ofte på rekke og rad langs vannkanten. Eller de ligger i en skråning med perfekt posisjon i forhold til kveldssola.
Maten de serverer kan være helt ålreit. Men bedre og mer spennende spisesteder finnes ofte gjemt i bakgatene.
Disse har måttet anstrenge seg mer for å få gjestene til å komme, de har måttet la maten, og ikke beliggenheten, tale for seg.
Slik kan det også være i større byer. Hovedgatene har ofte litt kjedelige restauranter.

Dette er et lite tips til deg som skal innom Kragerø i sommer. Her gjelder nemlig også denne logikken.
Stedene langs vannkanten er, med visse periodevise unntak, sjelden en gourmet-opplevelse.
Et par steinkast inn i byen, derimot, opp et lite trappesmau fra torvet, klemt inn mellom byens bibliotek og et nedlagt legesenter, ligger et gult hus med rød dør. Her serveres det skikkelig god mat.

Nordraak Matverksted er en skjult perle, som mest lokalbefolkningen kjenner til. Enn så lenge. Her er det sesongenes råvarer som gjelder, satt sammen av den erfarne restaurantsjefen Stig Lieberg, i en tre eller syv retters meny som varierer fra måned til måned.

En liten advarsel: Kvaliteten på brødet og smøret/oljen man får servert før selve maten kommer, er jo ofte en pekepinn på hele mat-opplevelsen. På Nordraak er brødet og smøret så godt at du må passe deg for ikke å spise deg mett på dette.