VI har vært på mange turer med gass- eller propankjøkken bare for å finne ut at vi har glemt gass- eller propanbeholderen hjemme. VI har husket alt det andre, kjele og brenner og fyrstikker, bare ikke gassen.
Det er som å glemme årer når du skal padle.
Eller som å ha en bil uten drivstoff.
Så da Solo Stove dukket opp, skjønte vi raskt at dersom den virkelig funket som produsenten lovet, da var den noe for oss.
Solo Stove er nemlig et turkjøkken som er helt selvforsynt, du trenger ikke å bære med deg drivstoffet, det finner du i skogen. Du tenner et lite bål i kjøkkenets nedre del, og dette bålet består av små, tørre kvister eller kongler eller hva det måtte være av den typen biomasse som finnes overalt på skogbunnen.
Endelig kan den brukes til noe, denne biomassen!
Og den finnes ikke bare på skogbunnen, den finnes overalt, til og med på det karrigste høyfjellet, i form av røtter og lyng og alt smått som gror og visner. Et par never av dette er alt som skal til for å koke opp en liter vann.
Lovet produsenten.
Men er det så enkelt i praksis?
Vi anskaffet oss en Solo Stove og dro ut for å teste den.
(artikkelen fortsetter)
Abonnér på Harvest Magazine
God journalistikk koster. I mange år har vi basert oss på frivillige donasjoner. Nå ønsker vi å tilby de som støtter oss, eksklusivt innhold. Bli abonnent du også.
Få tilgang til hele Harvest for
kun kr. 99 per måned.
Vi mener samtidens viktigste diskusjon er hvordan vi forholder oss til naturen. Den trenger ikke oss, men uten den er vi ingenting. Vi vil øke bevisstheten om naturens ressurser og hvordan vi bruker dem. Vi utforsker rollen naturen har i livene våre. Harvest Magazine er et nettmagasin om mennesker, natur og miljø.
Abonnerer du allerede?
Logg inn her