Harvest anbefaler

Harvest tester Solo Stove

Det perfekte turkjøkken. Lett, miljøvennlig og helt selvforsynt.

VI har vært på mange turer med gass- eller propankjøkken bare for å finne ut at vi har glemt gass- eller propanbeholderen hjemme. VI har husket alt det andre, kjele og brenner og fyrstikker, bare ikke gassen.
Det er som å glemme årer når du skal padle.
Eller som å ha en bil uten drivstoff.
Så da Solo Stove dukket opp, skjønte vi raskt at dersom den virkelig funket som produsenten lovet, da var den noe for oss.
Solo Stove er nemlig et turkjøkken som er helt selvforsynt, du trenger ikke å bære med deg drivstoffet, det finner du i skogen. Du tenner et lite bål i kjøkkenets nedre del, og dette bålet består av små, tørre kvister eller kongler eller hva det måtte være av den typen biomasse som finnes overalt på skogbunnen.
Endelig kan den brukes til noe, denne biomassen!
Og den finnes ikke bare på skogbunnen, den finnes overalt, til og med på det karrigste høyfjellet, i form av røtter og lyng og alt smått som gror og visner. Et par never av dette er alt som skal til for å koke opp en liter vann.
Lovet produsenten.
Men er det så enkelt i praksis?
Vi anskaffet oss en Solo Stove og dro ut for å teste den.

(artikkelen fortsetter)

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her

Solo Stove består av en metallbeholder (foran) og en koketopp (bak til venstre). Plasser en fin liten stabel med tørre kvister i beholderen og tenn opp. Vent med å sette på toppen til du har fått skikkelig fyr.