Harvest anbefaler

Magasin om enkle tekniske løsninger

Low Tech Magazine er både gammeldags og nyskapende om vår teknologiavhengighet – med løsninger som er enkle og solide.

LOW TECH MAGAZINE har denne opplysningen øverst på den ganske minimalistiske nettsiden:
This is a solar-powered website, which means it sometimes goes offline

Her er noen eksempler på hva slags artikler Low Tech Magazine tilbyr:
Hvordan bygge små solcellesystemer.
Plastsøppel kan bli en ny energikilde til biler.
Varmeflaskens comeback.
Off-grid uten batterierHvordan forminske transportsystemene.
Hvordan skape et lowtech internett.

Du skjønner tegninga? Liker du slike artikler, er dette kanskje noe for deg.
Vi spurte for for artighets skyld chatgpt om styrkene og svakhetene til Low Tech Magazine.
Svaret: "Low Tech Magazine" er et unikt og tankevekkende tidsskrift som skiller seg fra den typiske tilnærmingen til teknologi og bærekraft. Magasinet tar sikte på å utforske og fremme ideer om lavteknologiske løsninger og leveformer som kan bidra til en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid.

Kjernen i Low Tech Magazine ligger i sitt fokus på å utforske enkle, robuste og bærekraftige teknologier og praksiser. Gjennom artikler, essays og prosjekter utforsker magasinet hvordan vi kan trekke på tradisjonelle og lavteknologiske metoder for å løse moderne utfordringer innen energi, transport, byplanlegging, matproduksjon og mye mer. Magasinet oppmuntrer til refleksjon rundt vår avhengighet av komplekse teknologier og søker å fremme et mer balansert syn på teknologisk utvikling.

Redaktørene bak Low Tech Magazine ønsker seg en verden der mennesker lever i større harmoni med naturen og hverandre ved å omfavne enkle, pålitelige og bærekraftige løsninger. De søker å utfordre den rådende troen på at mer avansert teknologi alltid er bedre, og i stedet fremme ideen om at tilbakevending til enklere teknologier kan være nøkkelen til å løse dagens komplekse utfordringer knyttet til klimaendringer, ressursforvaltning og sosial rettferdighet.

En av styrkene ved Low Tech Magazine er dens evne til å belyse alternative perspektiver og inspirere til nye måter å tenke på teknologi og bærekraft på. Magasinet presenterer grundig forskning og eksempler på vellykkede lavteknologiske prosjekter og praksiser fra rundt om i verden, og gir leserne et verdifullt innblikk i potensialet for enkle, men effektive løsninger.

En svakhet ved magasinet kan imidlertid være dens begrensede appell til et bredere publikum. Temaene og tilnærmingen som Low Tech Magazine tar, kan virke nisjete og kanskje mindre tilgjengelige for de som er dypt forankret i troen på høyteknologiske løsninger. Dette kan begrense magasinets evne til å påvirke og engasjere et bredere spekter av lesere og beslutningstakere i diskusjonen om bærekraftig utvikling.

Samlet sett er Low Tech Magazine en verdifull kilde til inspirasjon, refleksjon og utforskning av alternative veier mot en mer bærekraftig fremtid. Gjennom sin utfordrende tilnærming og fokus på lavteknologiske løsninger, bidrar magasinet til å utvide horisonten for hvordan vi kan tenke på og handle i forhold til teknologi og bærekraft.

De beste artiklene er samlet i bøker. De kan kjøpes her.
Harvest anbefaler.

Abonner på Harvest Magazine

For 119 kr i måneden eller 1200 kr i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her