HARVEST ANBEFALER

Denne turbuksa er nesten like sterk som deg

Klättermusen Gere

Svenske Klättermusen er fortsatt en slags hemmelighet. De fleste kjenner Patagonia, Norrøna, Bergans, Arc’teryx osv etc, men Klättermusen er ennå for de få.
 Selskapet startet i 1975, og har siden bygget seg opp i nisjen ”klær som skal tåle krevende natur”, med utstyr til ekspedisjoner og bruk i fjellterreng, for mennesker som lever eller arbeider i hard natur. Klatring, topptur, kryssing av Finnmarksvidda, frikjøring, lengre vandringer, eller som jobber ute i vær og vind.


Nå har kolleksjonen utvidet seg litt de siste årene. Det fremstår fullt tilgivelig å bruke Klättermusen på mindre spektakulære steder, som under helgens langrennstur på Gålå, eller i juleferien på ei hytte nær Geilo, eller til og med i bybildet.

Klättermusen snakket om bærekraft i årevis før "bærekraft" ble et begrep og en festtale. Da konkurrenter laget skalljakker av goretex, forsket Klättermusen på nylon og bomull.

Klærne koster en hel del, det må nevnes, så de er for folk som ønsker å ha én jakke, sekk eller bukse - i mange år. De er laget slitesterke (skjønt, dunklær er ofte en utfordring), og nå skal vi løfte frem ett av plaggene: Klättermusen Gere, en klassiker innen turbukser.
 Selskapet skriver selv om den: Hardwearing outdoor pants with superior durability and wind resistance, and the comfort of a good pair of jeans.

Vi har brukt den i snart fire år. Den er brukt på lengre turer, korte turer, på ski og til fots, til vedhogst, rydding av tomt, skøyter på vann i Marka, og den er brukt i byen etter retur fra fjell og skau. Det er ingen bukser, med unntak av den første Fjällräven-buksa vi kjøpte etter konfirmasjonen, som er brukt like mye, og ofte. Detaljene kan du selv lese om, folk mener så ulikt om slikt. Men vi vil trekke frem slitestyrke, komfort og lommer. Lommene er store og praktiske. Glidelåsene på side av låret har vært bra på varme sommerdager. Anbefales.

Mer om buksa her: Reliability and durability are the hallmark of the Gere 2.0 pants, which also dry up to five times faster and are ten times as wind resistant as a regular pair of jeans. Plenty of functionality is provided with the zipped side ventilation, integrated boot lace hook and the option to use our gaiter kit to obtain a full seal against the boots. The hem is adjustable to fit different boots, and the leg seam is curved to avoid wear on the inner lower legs. For guides, climbers and professionals who need dependable equipment. Made from bluesign® approved Ultramid® Bio-Mass Balanced Polyamide.
Mer om detaljene kan du lese her.

Pris: Fra 1499, men ofte halv pris for enkelte modeller på Klättermusen.com

Her er flere anbefalinger fra Harvest. Vi anbefaler det vi tror du kan ha glede av. Det meste har vi kjøpt selv og brukt lenge, noe har vi bare hørt om, og noe har vi fått tilsendt av produsenter. Vi forbeholder oss retten til å velge fritt, og anbefaler kun ting vi liker.