Oppskrift fra Kolonihagen
Grønnsakskraft med blåskjell
Du behøver ikke reise helt til Belgia for «moules-frites», det er bare å komme seg til kysten med jernrive og bøtte. PS: Det er også lov å stikke innom butikken.
![](https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/kolonihagen/blaaskjell_1500_807_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=400&s=015a50df80cf730d6dbe1e84fc06163c 400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/kolonihagen/blaaskjell_1500_807_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=650&s=009fad522f933e09f7519e754526083e 650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/kolonihagen/blaaskjell_1500_807_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=900&s=d2b706775c066dbfbf47ccbd5521fcd2 900w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/kolonihagen/blaaskjell_1500_807_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1150&s=7e4f4ef915e4339fd32e36ebafb9152a 1150w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/kolonihagen/blaaskjell_1500_807_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1400&s=943ee8337f30379961072a503782e388 1400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/kolonihagen/blaaskjell_1500_807_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1650&s=728d49e988eb18a642a83968588534e5 1650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/kolonihagen/blaaskjell_1500_807_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1800&s=130e9cfb5d58f8fbef1da436cb0791ed 1800w)
Man må ikke glemme at blåskjell er like godt til hverdags som til fest – Her er en lettvint og smakfull oppskrift som passer uansett dag!
Rens blåskjellene med kaldt vann. Kast de skjellene som har åpnet seg. Er det skjell som har åpnet seg kan du knipse litt på de, og dersom de trekker seg sammen igjen lever de fortsatt og er fine.
Lurer du på om du kan plukke skjellene der du bor kan du se blåskjell-varsling her!
••
Ingredienser
1 nett blåskjell
1 stk purre
2 stk gulrot
1 stk pastinakk
1 stk løk
1 stk fennikel
1 liter vann
eventuelt en buljongterning
salt og pepper
Slik gjør du
Del purren på langs, skyll den grundig og finkutt. Skrell gulrot og pastinakk, kutt i terninger på ca. 1x1 cm. Kutt løk i tynne skiver. Del fennikel på langs og kutt deretter i tynne skiver.
Fres gulrot, pastinakk og løk i en gryte med litt olje til det har fått litt farge. Tilsett fennikel og fres videre i ca. 5 minutter. Tilsett vann og kok i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Om du ønsker litt ekstra dybde i kraften kan du eventuelt tilsette en buljongterning.
Tilsett blåskjell og purre. Dekk gryten med et lokk og skru ned varmen. Etter ca. 5 minutter skal blåskjellene ha åpnet seg og suppen er da klar til servering.
Tips:
Ha alltid et glass vann stående ved siden av komfyren når du freser grønnsaker – Setter det seg i bunnen er det bare å tilsette litt vann så «kokes bunnen ren».
Harvest har inngått et samarbeid med Kolonihagen for å kunne tilby våre lesere kurs, aktiviteter (info om dette kommer i nyhetsbrev fremover) og inspirerende oppskrifter utelukkende basert på kvalitetsråvarer.
Klikk her for å lese mer om kolonihagen.