Oppskrift fra Kolonihagen

Grønnsakskraft med blåskjell

Du behøver ikke reise helt til Belgia for «moules-frites», det er bare å komme seg til kysten med jernrive og bøtte. PS: Det er også lov å stikke innom butikken.

Man må ikke glemme at blåskjell er like godt til hverdags som til fest – Her er en lettvint og smakfull oppskrift som passer uansett dag!
Rens blåskjellene med kaldt vann. Kast de skjellene som har åpnet seg. Er det skjell som har åpnet seg kan du knipse litt på de, og dersom de trekker seg sammen igjen lever de fortsatt og er fine.
Lurer du på om du kan plukke skjellene der du bor kan du se blåskjell-varsling her!

••

Ingredienser
1 nett blåskjell
1 stk purre
2 stk gulrot
1 stk pastinakk
1 stk løk
1 stk fennikel
1 liter vann
eventuelt en buljongterning
salt og pepper

Slik gjør du
Del purren på langs, skyll den grundig og finkutt. Skrell gulrot og pastinakk, kutt i terninger på ca. 1x1 cm. Kutt løk i tynne skiver. Del fennikel på langs og kutt deretter i tynne skiver.

Fres gulrot, pastinakk og løk i en gryte med litt olje til det har fått litt farge. Tilsett fennikel og fres videre i ca. 5 minutter. Tilsett vann og kok i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Om du ønsker litt ekstra dybde i kraften kan du eventuelt tilsette en buljongterning.

Tilsett blåskjell og purre. Dekk gryten med et lokk og skru ned varmen. Etter ca. 5 minutter skal blåskjellene ha åpnet seg og suppen er da klar til servering.

Tips:
Ha alltid et glass vann stående ved siden av komfyren når du freser grønnsaker – Setter det seg i bunnen er det bare å tilsette litt vann så «kokes bunnen ren».

Harvest har inngått et samarbeid med Kolonihagen for å kunne tilby våre lesere kurs, aktiviteter (info om dette kommer i nyhetsbrev fremover) og inspirerende oppskrifter utelukkende basert på kvalitetsråvarer.
Klikk her for å lese mer om kolonihagen.