Fugle-VM

Brasil - Kroatia

Fugle-VM er i gang. Først ut er åpningskampen Brasil – Kroatia.

Dagens kamp er mellom Blågularaen (venstre) og Lundspetten (høyre)

Velkommen til dagens kamp mellom Brasil og Kroatia. På hjemmebane har vi forhåndsfavoritten og publikumsyndlingen, den brasiliansk-kledte papegøyen Blågularaen i en flott gul, blå og grønn fjærdrakt. Motstander i dagens kamp er den kroatiainspirerte hakkespetten Lundspetten, på mange måter en outsider med sin evne til å hamre løs på motstanderens forsvar.

Først inn på stadion kommer Blågularaen til øredøvende jubel fra publikum. Spesielt de små barna blir ivrige når papegøyen repeterer tilropene fra stadion. Denne fuglen kan snakke, noe som vil spille en avgjørende faktor i banespillet så snart kampen starter.

Her kommer også Lundspetten. Det bortefansen mangler i antall tar de igjen i lyd idet de slår hardt og repeterende på tilgjengelig stål og aluminium fra tribunen. Denne lyden er som kjent noe Lundspetten lager før parringstid for å bruse med fjøra. Det er vel knappest parringstid i dag, men brusing er det alltid tid for!

Kveldens åpningskamp dømmes av den svartkledde stæren, en erfaren dommer som evner å tilpasse seg de fleste språk.
Det er stille på stadion…
Og der går avspark og for en start!
Blågularaene snakker seg i mellom, tydelig påvirket av publikums tilrop. Her må det være nervene som spiller inn. Lundspetten tar raskt kommandoen men heldigvis for hjemmelaget er det aluminiumstengene bortelaget angriper og ikke selve målet!

Etter sterkt press fra bortelaget står det fortsatt 0-0. Blågularaene ser nå ut til å ha funnet tonen seg i mellom mens Lundspetten nok fortviler etter å ha truffet målstengene så mange ganger i åpningsminuttet. Det er jo ingen tvil om at fysikken er på hjemmelagets side i denne kampen. Spørsmålet folk stiller seg er om Blågularaen klarer å kontrollere sitt aggressive lynne og bruke energien til noe positivt. Hjemmelagets venstreback har allerede dratt på seg gult kort for snakking, et resultat av at flere av medspillerne også har slengt med nebbet.

Plutselig kommer hjemmelaget til en kjempesjanse! Forsvarsrekka til Lundspetten mistet konsentrasjonen et øyeblikk og Blågularaene kommuniserte seg flott inn mot bortelagets 16-meter. Dessverre satt en Blågulara på tverrliggeren for å underholde tilskuerne bak mål og offside blir korrekt idømt. Lundspetten kontrer raskt men igjen treffer de aluminiumen til øredøvende jubel fra bortefansen! Det kan se ut som om de er mer enn fornøyd med 0-0 og uavgjort i denne åpningskampen.

Det nærmer seg slutten og blågularaen setter inn siste støt. Papegøyen tar i bruk alle triksene det menneskevennlige dyret har tilegnet seg og et innlegg mot mål blir møtt med en spektakulær hodevridning.
Det er mål!!!
Det er 1-0 til hjemmelaget og tilskuerne går amok!! Tre blågularaer snakker på seg rødt kort, det er kort tid igjen. Vil dette holde?

Lundspetten presser hardt på i sluttminuttene med støtvis jobbing mot motstanderens forsvarsrekke men til ingen nytte.
Kampen ender mirakuløst 1-0.
Sjelden har vi sett et lag treffe målstengene så ofte som bortelaget i denne kampen. Åpningskampen har rykte på seg for å være kjedelig. Slik er det ikke i fugle-VM. Vi er tilbake med ny kamp fra fugleverdenen om ikke lenge!