Optimisme!

Optimismen før fisketuren

Lørdag drar Harvest på en ukes fisketur i villmarka. Her er hva vi drømmer om.
Det er aldri vindstille. Men det må være vindstille. La det være vindstille. Vi sjekker yr.no enda en gang!
Om vi virkelig må møte noen, når vi endelig har forlatt alt og alle, håper vi at vi møter folk som han karen her. (Bildet er tatt av et bilde på et museum i Helsinki. Eyes as Big as Plates # Bob (2012) © Karoline Hjorth & Riitta Ikonen).
At dette ikke blir en Blair Witch-aktig telttur, der vi hjemsøkes av galninger og folk som henger opp sjuke ting i teltet vårt mens vi er ute på tur.
At det ikke er noen ved gromvannet eller favorittkulpen da vi kommer frem. Som disse to typene. Tenk å se disse fæle ryggene når du har gått i timevis og håpet på å ha noe for deg selv. Da må stille bortføring tillates.
At det vaker! Og at fisken er der! Og biter. Og hjelper til slik at vår hobby og usle matauk ikke fremstår som den reneste I-landsgalskap. Vak for pokker! Bit!
At vi ikke får sånne. Det er trist for alle parter. Jeg kjenner en som nesten bare fikk sånne på Hardangervidda. Han har ennå ikke kommet seg.
Men at vi får sånne! Og klarer å ta en selfie som ikke er så skjelvende uskarp og teit at man bare blir flau etterpå. Yes, vi håper på en del. Men den fisketuren finnes ikke som gir oss alt dette. Verden, også fiskerens, er som kjent urettferdig.