UTSTILLING PÅ GALLERI BALDER

La det bli lys, og det ble lys

- Jeg ønsker å gjenskape følelsen av sollyset som om det blender deg når du har sovnet i solen og åpner øynene, hvitheten rundt deg.

Uten tittel, 1981. Sølvgelatin 27x40 cm. Tom Sandberg.

- Jeg ønsker å gjenskape følelsen av sollyset som om det blender deg når du har sovnet i solen og åpner øynene, hvitheten rundt deg.
Dag Alveng
- Vi kan se ut fordi lyset faller inn. Lys er en forutsetning for alle prosesser i naturen, og også utgangspunktet for enhver form. Jeg fotograferer fordi dagligdags talespråk eller prosa ikke strekker til for å erfare omgivelsene. Bildespråket er mer i slekt med lyrikk og musikk.
Sverre Aurstad
– Månen har i alle tider vært et symbol som vi mennesker har forholdt oss til som en portal til resten av verdensrommet. Noe å forholde seg til blant stjernene og en påminnelse av vår egen eksistens og størrelsesforhold utenom vår kultur. I alle mine serier jobber jeg med motsetninger, for å sette ting på spissen.
Christian Houge
- For meg handler dette om å se det ordinære fra et uvanlig perspektiv. Jeg fotograferer "subjektivt" fra et observasjonspunkt mange ofte oppfatter som objektivt.
Hensikten med prosjektet ”under vingene” er, blant flere ting, å se på menneskets aktivitet nede på jordoverflaten. Videre handler det om topografi, arkitektur, spor av historie og om hvordan landskapet blir påvirket og forandret.
Raymond Mosken
- Jeg tenker ikke på lys. Regn? Jeg fotograferer. Sol? Jeg fotograferer. Bildet må tas her og nå. I morgen ser jeg ikke det samme. Jeg har brukt for mye tid på å vente på lyset. Men jeg liker meg best om vinteren. Februar, mars. Å, da er det fint. Jeg trodde Lofoten var lysets mester. Det var før jeg dro til Varanger i Finnmark. Å, dæven, det lyset!
Rune Johansen
- «Art is about recording and reporting,» ifølge Francis Bacon. Jeg prøver jo hele tiden å bevege meg dypere, eller høyere, og mer stille.
Tom Sandberg
- Jeg forandrer ikke bildene i mørkerommet, jeg bare gir de den rette musikk...Jeg kan bare sammenligne med musikk hvordan jeg toner ut og perfeksjonerer en kopi.
Særlig har mesterskapet i mørkerommet gått tapt, hvor resultatet kan ha magiens kraft.
Kåre Kivijärvi

Motiv fra Numedalslågen, 2004. Sølvgelatin 40x50 cm. Raymond Mosken.
Leviathan, 2016. Arkiveringsblekk på bomull. 110x110 cm. Christian Houge.
Essen, 1959. Sølvgelatin 30 x40 cm. Kåre Kivijärvi
Ent. 1. Pigment print 50x40 cm. Sverre Aurstad.
"Meningen med livet" (1997), Sølvgelatin, 125 x 154 cm 2013. Dag Alveng.
Vesterålen. Pigment print 70 x70 cm. Rune Johansen