Harvest anbefaler

Et uventet comeback: Snowjogs

Det første snøfallet, med snowjogs på beina. En nostalgi-tripp.

Den første snøen gir et dryss av nostalgi. Fra den gang et snøfall var en port til en ny verden. Ikke som nå, et blaff av vinter som skaper trafikkaos.
Med snowjogs på beina blir nostalgien dobbel.
Mangler bare steinvaskede olabukser, Millet-jakke og mini-ski, og noen terteskjell med fiskepudding til kvelds, så er 80-tallet der.
Nesten alle hadde snowjoggere, etter at sherroks-tiden var over.
Nå er de tilbake.
Kanskje har de vært her en stund, kanskje er dette bare et av mange comeback, slik som Aha, vi vet ikke, så tett følger vi ikke sko-trendene. Men nå finnes det modeller som er ment å være en subtil tidsreise. I forbedret utgave. (Artikkelen fortsetter)

Snowjoggerne er som de alltid har vært: Vidunderlige i bruk. Men nå ser de også bra ut. Snowjogs med retro-faktor, slik snøen selv antagelig vil få en gang i fremtiden.

Mange går i joggesko også om vinteren. Deler av redaksjonen stiller seg undrende til dette. Tynne såler og ingen beskyttelse av ankel og legg. Det må handle om lettheten. Alt skal jo være lett i våre dager. Mac´n som liggeunderlaget.

Må vi da få anbefale snowjogs! Hvis det skal gås hurtig og komfortabelt også om vinteren. De er lette som dunfjær, som snøfnugg! Ja, de innbyr til lett jogg. Snøen drysser også lett av det glatte stoffet. Man føler seg vektløs. Det var vel derfor en 80-talls-slektning av snowjoggen ble kalt Moon Boots (en noe høyere og kraftigere variant).

Svært praktiske er de også. Borrelås og ingen snøring. Kastels utgave, som er den vi har testet, har en solid såle, som er fôret med ull på innsiden. Vannavvisende opp til ankelen, men ikke så tette som støvler eller dock-boots. Og som en boblejakke fra ankelen til midt på leggen.

Snowjogs hevdes å være vintage-kule. Ja, den danske produsenten Rubber Duck skryter av at Paris Hilton, The Kardashian´s og One Direction bruker dem. Så da så.

*

Her er Kastels snowjogs - modellen Alta.