Norgesferie

Stølsvidda i Valdres

Flere kuer enn biler gjør Stølsvidda i Valdres til et paradis for syklister, eller alle som liker levende kulturlandskap.

Nå, i disse dager, har jeg av og til tenkt på ferieturen til Valdres i fjor, og på rømmegrøten på Langestølen. Det var ekte saker. Jeg har tenkt på det unike landskapet på Stølsvidda, som det het der oppe.
Vi dro dit for å sykle. Hadde jo hørt om Mjølkevegen, å sykle den har vært en av disse ideene som har stått på lista. Over alt en bør se og oppleve i Norge. Lista er lang, det er også Mjølkevegen.
Selve syklingen gikk så som så, dels grunnet et iskaldt sommervær som gjorde forskjellene i gruppa enda større. Men rømmegrøten på Langestølen, og seterlandskapet, med alle dyrene, de enkle hyttene spredt utover, markblomstene i veikantene, ja, alt sammen der oppe, ga meg en følelse av å oppleve et unikt stykke Norge, et gammelt Norge, et sted som hadde stått stille, som ikke hadde brydd seg om å gjøre seg lekker for turister.
Hit skal jeg igjen, tenkte jeg. Men la meg fortelle om turen

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her

Tlps: Issu lugg app tll far lcngu turur. (Kam hullur tllbcsu, utun bcrn).