Harvest anbefaler

Et historisk besøk

Har du lyst til å imponere venner og familie med kule fakta om fortiden? Da er Historisk museum neste steg på kartet. Her er en kort rapport, skrevet av to tiåringer.

Når vi hadde kjøpt billetter tok vi et kjapt overblikk i museumsbutikken, der la vi merke til noen fristende drikkehorn. Så gikk vi opp i andre etasje.
Der lå Egypt-utstillingen. Der var det to mumier, en egyptisk kvinnedrakt og masse annet. Der lå kisten til tempelvokterns datter Dismutenibtes. Hun levde for ca. 2700 år siden. Vi la merke til at den egyptiske kvinnnedrakten var tildekket i det meste av ansiktet så man bare kunne se øynene.
Vi vet ikke hvorfor den så slik ut.
Så gikk vi videre til utstillingen om Amerika. Kvinnenes klær var veldig tilsmykket og fine, men mennenes klær var enklere og hadde ofte stråhatt.

(saken fortsetter under bildene)

Vi gikk forbi eksimoene og samene. De bor i kalde strøk, så derfor var klærne dere ofte lagd av skinn/pels. Steinalderutstillingen var det neste, den var fin, man kunne se på grunnstoffer og forskjellige steiner fra den tida, og barn kunne bygge ting med byggeklosser som skulle forestille grunnstoffer, mens de voksne så på steinene.

Så kom vi til viking-utstillngen VIKINGR, som åpna våren 2019. Der så vi den eneste vikinghjelmen som er blitt funnet. Der var også det eldste vikingsverdet som er funnet. Det ble funnet på Langeid, så derfor kalles det Langeid-sverdet.
August: - Dette var en spennende opplevelse som ga mye ny kunnskap.
Per: - Jeg mener det samme som August.

Vi hadde ikke glemt de fristende hornene i museumsbutikken, så da vi var ferdige stakk vi innom igjen. Vi hadde panta noen flasker på forhånd, pluss at vi hadde tjent litt penger på å luke i hagen. På den måten fikk vi skrapa sammen nok penger til to horn. Dermed kjøpte vi dem.

Vi anbefaler alle som har lyst på drikkehorn å ta en tur på Historisk Museum. Men det er også mye annet å gjøre der. Vi anbefaler dette stedet hvis du liker 70 prosent utstilling pluss 30 prosent drikkehorn.

Historisk Museum ligger i Frederiks gate 2 i Oslo. Åpningstider: Tirsdager til søndager fra 1. mai til 30. september fra klokka 10 til klokka 17. Fra første oktober ti 31. april - fra klokka 11 til klokka 16. Stengt 1. og 17. mai, 24., 25., 26. og 31. desember. Og 1. januar. Adkomst: Tog og t-bane til Nationalteateret stasjon.