Harvest anbefaler

Erlend Loe tester en vest

Folk kommenterte vesten og lurte på om jeg hadde skiftet stil. Så jeg ut som en avdanket østeuropeisk pressefotograf, eller en sør-afrikansk boer med dubiøse raseholdninger?

I rundt tre måneder (des. 2015 – 24. mars 2016) var yndlingsplagget mitt en Norrøna vest (Lyngen Alpha 100 i fargen Cool Black). Jeg fikk den for å teste den og trodde den var unødvendig, men det viste seg at den var helt nødvendig. Jeg elsker dette plagget. Det føles som om jeg kunne starte en vestblogg og blogge om denne ene vesten dagen lang. Den fortrengte nesten alle plagg jeg har. Jeg brukte den under regnjakka når jeg syklet, jeg brukte den på ski, den var med i sekken som skifte etter å ha blitt svett på ski eller sykkel, jeg brukte den til padling, i perioder var den til og med det første jeg tok på meg om morgenen. Jeg gikk i vest og underbukse i et par timer før dagen kom i gang. Folk kommenterte den og lurte på om jeg hadde skiftet stil. Vest har aldri før vært min greie. Jeg har fryktet at jeg skulle se ut som en alkoholisert øst-tysk pressefotograf, en innrøyket taxisjåfør i Tbilisi eller som en sør-afrikansk boer med dubiøse raseholdninger. Og det kan godt hende at jeg gjør det, men nå driter jeg i det. Folk kan tro hva de vil. Dette er rett og slett et perfekt allround-plagg for en som liker å være mye ute, og deretter inne. Hetta er prikken over i-en. Den kan strammes så den tetter helt rundt hodet og panna og blir dermed ypperlig å ha under sykkelhjelmen på dager hvor det kanskje bare er noen få minus eller ei lei vind. Dessuten er den myk. Når man har den rett mot huden føles det som å bo inne i en kosebamse. Men, og det er et stort men, så røyk glidelåsen. Og glidelåsen er på en måte vestens hjerte. Den kan trekkes helt opp så halser og buffer blir unødvendig. Men nå står jeg uten fungerende vest og det føles som å starte på bar bakke igjen. Jeg føler meg naken og stygg og sårbar. Jeg vurderer å løpe gråtende til Norrøna. Forrige gang jeg gjorde det, skiftet de glidelås på en tre år gammel jakke uten å mukke. Det er bra, men skulle samtidig bare mangle, syns jeg, når man anskaffer dyre, ordentlige ting. Kanskje de gjør det igjen. Men spørsmålet blir: Har Norrøna et glidelåsproblem? Eller er det jeg som gjør noe feil?

Svar fra Norrøna:
Når det gjelder reparasjoner, så er dette noe vi har gjort siden starten i 1929. Vi har fem-årsgaranti på alle produkter, men reparerer alt uansett hvor gammelt, så langt det lar seg gjøre. Vi har to reparasjonssentere i Norge i tillegg til flere i andre markeder; Sverige, Tyskland etc. Vi sender også ut reservedeler så man enkelt kan lappe eller bytte deler til glidelås etc. Generelt mener vi at et nytt Norrøna-produkt er bra, men et gammelt er enda bedre.

Best regards,
Amanda Lanza-Rygner, Norrøna