TURRAPPORT

Er det nå kjæresten min skal fri?

På vandring i fjellheimen dukker livets store spørsmål opp: Er det nå han skal fri? Og hvordan er de sosiale spillereglene på ei DNT-hytte?

Lene Christensens turkollaps, Telt i Østmarka for første gang, kan du lese her. Dette er oppfølgeren. Og den starter så romantisk at ironikere og kynikere raskt aner ugler i mosen.

1. STEINHJERTET

Vi er på vei til fots over Filefjell da jeg ser noe merkelig på bakken. Står det ikke Lene skrevet i stein, inni et stort hjerte laget av mange steiner?
Jeg får akutt puls. Har han virkelig sneket seg opp hit, midt inni gokk, for å stelle i stand dette? Var uka på motorsykkeltur med kompiser i juni egentlig en dugnad for å vise sin elskede at han også kan være en romantikkens mester?
«Kan du ikke bare fri sjæl», undrer bestekompisen min Kim. Jo da. Men mannen og jeg har blitt enige om at dette er en av de ytterst få tingene i livet han skal få styre selv, uten (voldsom) innblanding fra meg.
Det er jo heller ikke noe stress med å gifte seg. Vi har da kun vært sammen i sju år.
Jeg titter bort på den lange figuren med kartmappe rundt halsen. Her er ingen tegn til nervøse rykninger, ingen hånd som fisker fram en liten bortgjemt eske.

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her