HVA SKJEDDE MED SØVNEN VÅR?

Én time mer søvn løftet studentene én hel karakter opp

Søvn betyr mer enn trening for studenters karakterer, ifølge studie.

Den treningsglade MIT-professoren Jeffrey Grossman var hundre prosent overbevist om at trening styrker studentenes kognitive funksjoner, og altså karakterer i skolen. Det var utgangspunktet for forsøket han initierte. ”Når jeg selv trener, føler jeg meg bedre og jeg sover bedre, og jeg tenker bedre”, uttaler professoren ved Massachusetts Institute of Technology (MIT).
Sammen med MIT-universitetets fakultet for sport og kroppsøving startet Grossman et eksperiment. De spesialdesignet en klasse og fikk kjemistudenter til å bruke en Fitbit-aktivitetsmåler i et semester, for å teste hypotesen om hvorvidt økt fysisk aktivitet gir bedre karakterer på prøver og eksamener, og de bygde rundt opplegget til treningsguru Shaun Ts “Insanity” workouts."


I studien ble aktivitetsmålere gitt til 100 kjemistudenter, og forskerne kunne måle aktivitet - men også søvn - og holde disse dataene opp mot hvilke karakterer studentene fikk på semesterets prøver. Forsøket gikk absolutt ikke som Grossman håpet.

Abonner på Harvest Magazine

For 119 kr i måneden eller 1200 kr i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her