Oppskrift fra Kolonihagen

Liv og eggerøre

Hva er vel bedre enn en deilig eggerøre til søndagsfrokosten?

Trenger man en oppskrift på eggerøre? Ja, mener vi, da mange gjør dette feil.

Og det de fleste gjør feil, er å bruke melk i eggerøren – som gjør den tørr og kjedelig. Du kan ev. bruke fløte om du ønsker en veldig fyldig eggerøre, men vi velger å lage den med vann – og heller avslutte med en STOR klatt med smør. Det neste som ofte gjøres feil, er å bruke for sterk varme og for kort tid.

Og til sist – bruk ordentlige egg. Ønsker du å starte dagen med egg fra høner som har levd et trangt og uverdig liv, og som aldri har fått gått ute? Vi velger alltid økologiske egg fra Sørli Gård da de både smaker bedre, og det gir oss en bedre smak i munnen å vite at dyret har hatt det godt.

••

SLIK GJØR DU
Pisk sammen egg, vann og salt. Ha alt i en stekepanne eller kjele på svak varme – heller for svak enn for varm. Bruk en tresleiv og skrap jevnlig i bunnen. Om du bruker svak varme, har du også bedre kontroll på når eggerøren blir ferdig.

Avslutt mens eggerøren er fuktig, og i god tid før den blir tørr og kjedelig
i konsistensen. Ta pannen til side, og smelt inn en stor klatt med godt smør – slik at den får en blank, fin overflate. Server straks, og ha ev. litt hakket gressløk over om det er sesong.

TIPS:
Vil du ha virkelig luksus, så kan du kjøpe en liten bit ekte sort trøffel. Legg trøffelen i en lufttett boks sammen med eggene (hele egg). Etter en dag eller to har eggene trukket til seg masse trøffelaroma og gir den ferdige eggerøren en fantastisk smak. Ønsker du å flotte deg ytterligere, så kan du rive trøffelen inn i røren.