Å bo og leve i en båt

– Det er mitt hjem, men jeg skal kunne seile

Da Veronica Skotnes (23) mistet jobb og leilighet på Svalbard, tok det knapt en uke før hun sto med nøklene til sin egen båt i hånda.

Hun var eventyrlysten, hadde behov for å komme seg litt bort og oppdaget mulighetene for å jobbe som frivillig på en seilbåt i Tall Ship Races som gikk mellom Belfast og Ålesund. Første gang hun seilte i Nordsjøen var hun 15 år.
– Det var bare noe jeg fikk lyst til, så da gjorde jeg det. Og det bare ballet på seg. Etterpå ble det seiling i Atlanterhavet, Østersjøen og langs Norskekysten.

Hun trives godt med den måten å reise på, sammen med andre til havs.
– Man blir glad i mannskapet, eller kvinnskapet som jeg liker å si, og så blir man oppmerksom på ting rundt seg. Man ser på ulike skyer og lys. Det er en fin tilstedeværelse i det. Selv om det er en monoton tilværelse, så er det mange kontraster i denne livsstilen. Det er noe av det jeg synes er finest. Det er veldig varierte dager, og alt ligger i hendene på været.

(artikkelen fortsetter)

Abonner på Harvest Magazine

For 119 kr i måneden eller 1200 kr i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her