Turtips

Del II: 5 hytter du bør besøke

Her er andre del av DNTs guide til ville og ukjente hytteperler.

Martin Hauge Nilsen / Den Norske Turistforening

Velleseterhytta ligger i Velleseterdalen og er omgitt av den ville ringformede Vellesæteregga. Hytta ligger så nær bygda at den lett kan nåes selv om du har med deg småbarn. Etter at det kom ny vei til kraftverket er hytta tilgjeneglig med barnevogn og sykkel nesten helt opp.

Med den ubetjente hytta Senjabu som utgangspunkt ligger alt til rette for store friluftsopplevelser. Her kan du velge mellom toppturer, langstrakte fotturer og timer på stranda, eller bare være i ro på hytta.

Lars Kr Gjerde / Den Norske Turistforening

Sauabrehytta ligger flott til med en fantastisk utsikt over sørenden av Folgefonna og er et ideelt utgangspunkt for bre- og toppturer. Den kan brukes hele året og står ulåst, men det er ikke merket sti opp til hytta.

Kjell Helle Olsen / Den Norske Turistforening

Skåpet ligger langs Lysefjorden Rundt-ruta mellom Flørli og Vinddalen, ca. 1 1/2 times gange fra P-plass i Vinddalen. Hytta ble bygget i 1917 og har eget soverom med to sengeplasser, i tillegg til køyer i stua med sengeplass til fire. I terrenget rundt hytta er det gode forhold for fjellklatring.

Trond Løkke / Den Norske Turistforening

Hytta ligger flott til ovenfor den berømte Trollfjorden på Austvågøy. Den består av et hovedhus og ei kombinerts sikringsbu og badstue. Turen opp til hytta fra Austpollen eller fra brygga innerst i Trollfjorden er en stor opplevelse i seg selv. Her har du Vesterålen på sitt aller vakreste.

LES FØRSTE DEL AV ARTIKKELEN HER:
5 hytter du bør besøke