Harvest anbefaler

Det beste fra 2016

Det er mye man ikke trenger. Men disse produktene bidro til å gjøre 2016 til et godt år utendørs:

Den beste gaven småbarnsforeldre kan få, er barnevakt, og to dager på Pellestova eller Kikut eller på de arkitekttegnede DNT-hyttene, eller på fjellet på Senja eller i Lofoten. Alternativt: Å få hele familien med til Beito, på hundekjøring på Hardangervidda eller gå over Hallingskarvet eller til Skåpet nær Flørli eller sykle Trollstigen eller fiske laks eller ørret i Stabburselva. Men, om du ønsker deg friluftsprodukter, anbefaler vi disse:

Solo Stove: Turkjøkken uten gass eller rødsprit. Det eneste du trenger er den typen biomasse som fins overalt i naturen: små pinner, bark, røtter og kongler. Tenn opp, kok og stek på en enkel, miljøvennlig og morsom måte.

Solo Stove består av en metallbeholder (foran) og en koketopp (bak til venstre). Plasser en fin liten stabel med tørre kvister i beholderen og tenn opp. Vent med å sette på toppen til du har fått skikkelig fyr.
Oru Kayak er laget etter origamiprinsippet. Den brettes sammen til en boks du kan bære i en reim over skulderen og monteres enkelt på under 15 minutter med litt øvelse.

Oru Kayak: En sammenleggbak plastkajakk som får plass i bagasjerommet på bilen, som det tar ti minutter å slå opp og fem minutter å slå sammen, som enkelt kan bæres på skulderen og som er en drøm å padle.

Fällkniven U2: Noen har antydet at svenske Fällkniven lager verdens beste kniver. Det kan virke sånn. Denne er så liten at du kan ha den i bukselomma, den er skarp, solid og ligger godt i hånda. Og den trenger ikke å være større, den er helt perfekt som den er.

Hilleberg Nammatj 2GT: Dette tomannsteltet har et skikkelig fortelt, og skikkelige fortelt er mangelvare i våre dager. Dette er stort nok til at du både kan oppbevare utstyret der, samtidig som du sitter oppreist og lager mat på primusen. Kvalitetsmessig i en liga for seg.

Smartwool innervanter/mittens: Tynne ullvanter til en rimelig penge å ha inni votten eller skihansken. For oss på 85 år med dårlig blodomløp i fingre og tær.

Houdini Wayward Anorak: Retro-design og gjenbrukte materialer. Like effektiv på Grünerløkka som på Finse dit dere drar med tog rett fra nachspiel.

Icebug piggsko: Fordi et litt varmere Norge vil gi litt flere dager med is, underkjølt regn og hålke. Icebug er en stjerne på tursko og løpesko på glatt underlag.

Swix Competition WINDSTOPPER Glove Black
Etter to års intensiv utvikling har Swix i samarbeid med Bø, Svendsen, Solemdal, Northug og Glørsen utviklet den «ultimate konkurransehanske». Vi kjøpte dem fordi de så fete ut. Innsiden i herlig svart skinn. Utsiden trukket i et kvasifuturistisk daft punk-aktig mønster. Eller «Leather in palm» med et slim fit design som Swix sier. Eneste minus er at du må holde konkurransetempoet til Northug for å unngå langvarige frostskader ved minusgrader. De er også vanskelige å få av og på. Ja, og når de først blir våte av svette og du stopper opp, fryser svetten til is og du blir kald uansett.
Forhandler: Milslukern

Åsnes Mountain Race 48. Foto: Aleksander Myklebust

Åsnes Mountain Race fjellski: Hvis du skal på en lang skitur i fjellet, bør skiene være solide, men hvis du ikke primært skal på topptur kan de være ganske lette og smale. Åsnes Mountain Race 48 er en slik ski. Ja, det er en ski vi har lett etter. Med 3/4 stålkant og noe innsving er de lette å styre. Smale nok til å passe også i løyper (midtbredde 48 cm). Spenn nok til å gå ordentlig langrenn med. Og med kortfeller til å ta av og på kan du klare deg uten smurning.

Aclimas ullboksershorts: Når du først har kjøpt deg et par, lurer du på hvordan du holdt ut i mange år med bomull. Kan brukes hele året.

Brynjes superundertøy i ullnetting:
Glem alt snakk om plagg som transporterer fuktighet. Det er denne du trenger. Innerst. Du holder deg tørr og varm, selv på de svetteste skiturer. Oppdaget plagget sist vinter. Var så bra at jeg ble flau over ikke å ha skjønt det før.

Havets hemmeligheter - En undervannsreise langs norskekysten (Kom forlag): Fantastisk fotobok med informative tekster om hva som står på spill under havoverflaten. En av årets bøker!

Klättermusen Liv: Noe så pussig som en dungenser. Voldsom luksus å ha under anorakken, sommer og vinter.

Thules Sapling-bæremeis.
Tursekk og unge i en konstruksjon som er uvanlig god for ryggen.

For barna:

1. Polarn O. Pyrets softshell-bukse tåler alt.
2. Smartwool-sokker. Redder den kalde dagen.
3. Norrøna Trollveggen fleece holder dem varme sommer, høst, vinter og vår. Og blir ikke slitt.
3. Houdini Kids Toasty Pants: bukser i svært god kvalitet. Prøv også Houdini Power Houdi hettejakke som etter to års bruk knapt ser slitt ut.
5. Vinter-sovepose fra Helsport.
6. Devolds ullundertøy er klassiker fordi de ikke klør.
7. Enirgo mobillader.
Redder pokemonturen på vidda - og kan være kjekk for familien om uværet setter inn og du mangler egen GPS.

Oakley Jawbreaker™ Prizm™ Road
Vi vet at Harvest-leseren gjerne liker å ta det rolig i naturen, men vi mener også våre lesere har mye å lære av ekstremsporterne. Ta Prizm-teknologien som Oakley har utviklet. Med en helt ny glasstype separerer de fargene fra hverandre og skaper større kontraster og mer dybde. Ikke bare høres det fantastisk ut, det funker. Du klarer å skille linjene i snødekte landskap bedre. På sykkel oppdager du grus og hull i veien lettere. Golfere bruker brillene til å lese greenen på helt nye måter. Slikt kommer godt med. Også i det tregere turlivet som mange av dere sikkert liker å være i. Det kan jo være vanskelig å separere løvetanngress fra ruccola, også når du står stille. Men tar du på en Oakley Prizm-brille, da oppdager du alle nyanser av grønt, uansett hvor du er!

Forhandler: Oakley Online Store

The North Face Red Label
En spesialimportert jakke fra The Fashion Streets of Copenhagen, et samarbeid mellom en amerikansk produsent og en italiensk klesbutikk. Vi er litt usikker på hvilke kvaliteter denne jakken har. Men den er lett og romslig, akkurat som de fleste andre skalljakker. Dessuten har den veldig store lommer. Det liker vi! I
Så til motedelen. Den er akkurat så provoserende som vi hadde håpet på! Trekanter i gult, grått og blått brytes opp av bølgelignende illustrasjoner. Eldre mennesker synes den er kjempestygg. De drar i jakken og sier nedlatende:
– Hva er dette da?
– Teknisk turtøy, svarer vi triumferende.
På motsatt side har vi de som er yngre oss. De liker utseendet umiddelbart og sier smattende:
– Hva er dette da?
– Teknisk turtøy, svarer vi igjen.
Mote og teknisk turtøy går altså glimrende sammen. Eldre aksepterer utseendet fordi det er teknisk turtøy. Yngre aksepterer at det er teknisk turtøy fordi det er mote. Med denne jakken kan du frekventere alle aldersgrupper og alltid være innafor. Når du i tillegg kan vrenge den sammen til en liten pose, er det en no-brainer. Dessverre er den utsolgt over alt. Kanskje kommer det flere. Kanskje ikke. Men plutselig ligger det en på Finn.no.

Årets sko: Danner light pioneer
Vi har funnet drømmeskoen, et resultatet av samarbeidet mellom skoprodusentene Danner og New Balance. Danner er fra hipsterhovedstaden Portland så de får ting til å se veldig kortreist, håndlaget og ekte ut. Kjøper du en sko fra Danner får du også mulighet til å reparere skoene hvis de blir ødelagt. Dette betyr at de kan være med deg resten av livet. Dessuten har de laget masse sko for det amerikanske forsvaret som vi har sett mye på film (de virker proffe!). New Balance på sin side har suverene løpesko med kjempegod passform og kule farger. Sammen har de laget Danner Light Pioneer Boot, en sko som er himmelsk god på beina. I tillegg er den vanntett samtidig som den puster, den kommer med to lissetyper, en mørkegrå og en lysere variant med refleks og en finnish i flott skinn fra et av USAs eldste garverier. Den skal tåle salt, den skal tåle motebildet og den skal tåle ekstreme turer i urbane så vel som grisgrendte strøk. Ja, og en ting til: De skoene som Reese Witherspoon bruker i Wild? Danner.

Forhandler: Danner.com