Ensomhet og samhold

Brev fra Skatteetaten

En liten historie om tvangsmulkt, en rettssak, uvitenhet og tillit.

En av de viktigste predikatorene for ensomhet både på individuelt og nasjonalt nivå, er nivået på den generaliserte tilliten. Individer med et høyt nivå av generalisert tillit vil typisk ha et lavt nivå av ensomhet, og nasjoner med høye nivåer av generalisert tillit, har gjennomgående lav utbredelse av ensomhet sammenlignet med nasjoner der den generaliserte tilliten er lav.
– Lars Fr. H. Svendsen, Hva er ensomhet, Civita.no

I tiden vi nå står i, er faren for ensomhet ekstra stor. Det er så lett å klage over alt som er feil og miste tilliten vi har til styresmaktene. Men vi må alle bidra for å bevare det samholdet vi nyter så godt av. Vi må ønske å gjøre hverandre godt, og vise det med ord og handling.

Et hylleselskap til besvær
I 2019 kjøpte jeg et såkalt hylleselskap via et advokatfirma. Kort sagt er dette et ferdig registrert selskap som aldri har vært i brukt til næringsvirksomhet, et AS som ligger på en hylle klar til bruk, på samme måte som en vare i en butikk. Slikt er praktisk for sånne som meg som engster meg for skjemaer og administrasjon.

Det jeg ikke tenkte på, var at hylleselskapet stod registrert med kontaktinformasjonen til advokatfirmaet på Altinn, og at jeg som ny eier, selv måtte legge inn mine egne personalia da jeg overtok selskapet. Det bør nevnes at advokatfirmaet flere ganger minnet meg på at dette måtte gjøres. Jeg er ikke stolt av det, men jeg utsatte det hver gang. Og litt senere, var det rett og slett glemt.

Abonner på Harvest Magazine

For 119 kr i måneden eller 1200 kr i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her