Årsrapport

Året på Harvest

Harvest er et nettmagasin for den som lengter ut. Her er fakta og høydepunkter fra vårt første år.

Etter ett års forberedelser startet vi 4. oktober 2013 nettstedet harvest.as. Et gratis nettmagasin om naturen og menneskets forhold til den. Som oppdateres daglig.
Vi fire i redaksjonen har til sammen lagt ned omtrent 4000 dugnadstimer i 2013. Sammen med en rekke ukjente og kjente bidragsytere har vi publisert over 200 artikler. Vi får inn bidrag fra entusiastiske amatører nesten hver dag.

2013-FAKTA:
* 140.000 brukere har på snaue tre måneder klikket seg 430.000 ganger inn på våre artikler. Det er et tall vi er stolte av!
* Leirbålet, der folk kan sende inn egne saker, har hatt bidrag fra over 50 skribenter fra hele Norge. Kvinner og menn, friluftslivsfolk i alle aldre. En rekke nye skribenter, fotografer og filmfolk står i kø for publisering i 2014.
* Talentfabrikk. Noen av amatørene vi har publisert er allerede blitt oppdaget av forlagshus, en har signert bokkontrakt. Gratulerer Magnus Villmarking Marthinsen!
* Nyhetsbrevet vårt sendes ut hver fredag, nå til ca 3000 abonnenter. I 2014 skal vi gjøre nyhetsbrevet bedre.
* Facebook-siden vår har nå 13 700 følgere. Takk til alle dere som deler våre artikler her!
* Debatt. Vi har fått essays fra viktige stemmer i samfunnsdebatten, som Arne Johan Vetlesen og Dag O. Hessen m.fl.
* Litteratur. Vi har hver uke publisert utdrag fra bokhøstens aktuelle bøker eller tekster fra gamle klassikere og glemte perler. I 2014 vil vi også lage bokomtaler.
* Støtte fra leserne. Vi har laget en betalingsordning der man frivillig kan støtte Harvest med 1, 2 eller 5 kroner dagen. Vi var usikre på om dette ville fungere, men det fungerer bare bedre og bedre. En stor takk til alle som har støttet oss!
* Annonsører: Nikon, Nyt Norge, Debio, Audi.

SAMARBEID

* Aftenposten. Til A-magasinet lager vi hver fredag siden "Uteliv", samt reportasjer. Noen av våre artikler publiseres på ap.no.
* Cappelen Damm. Sammen finner vi gode og ukjente skribenter i sjangeren natur- og friluftsliv. Vi videreutvikler stoff fra Harvest, slik at det på sikt kan bli bøker av det. Høsten 2014 kommer den første, av Harvest-medarbeider Torbjørn Ekelund. Boka har arbeidstittel "Året i skogen", og bygger på serien "Tolv netter i Nordmarka", som du kan lese på Harvest i hele 2014.
* Miljøbevegelsen. Vi har begynt uforpliktende samarbeid med Greenpeace, Naturvernforbundet og WWF. Vi har publisert tekster fra Forfatternes klimaaksjon.
* Forestry.no lager fine illustrasjoner for oss. De er til salgs. Tips: Kjøp dem før de blir den nye Munch.

SAGT OM HARVEST

"Det er sympatisk ydmykt, med høy kvalitet i språket og verken fordummende eller distingverende. De har utgitt en meget pen og ryddig nettside, lett å navigere, med elegant layout og relevante pekere."
(Runar Døving i Klassekampen)

"Denne gjengen kjem til å gå så heidundrande konkurs at det er ei fryd."
(Jon Hustad, på en opphetet og til dels gøyal Facebook-tråd om Harvest)

"I Norge så et nytt og modig prosjekt dagens lys for et par uker siden. Nettmagasinet Harvest fremstår som en journalistisk drøm, men jeg er redd det norske lesermarkedet blir for lite til at den kan gå i oppfyllelse."
(Eks-sjefredaktør Bernt Olufsen i VG)

Kanskje får Olufsen og Hustad rett. Det gjenstår å se. Vi er små, markedet er hardt, men vi vokser stadig, og så lenge vi har gløden, fortsetter vi som villhester over steppene!

Hvis du har likt Harvest i 2013 - del artiklene våre og fortell gjerne andre om oss i 2014.
Få tips om ukas saker ved å melde deg på vårt nyhetsbrev her: Nyhetsbrev
Om du har råd og lyst til å gi Harvest et økonomisk bidrag, kan du gjøre det her: Støtt oss
Slik kan du hjelpe oss til å nå flere lesere, til å finne nye stemmer og til å lage et enda bedre magasin.

GODT NYTT ÅR! VI GLEDER OSS TIL DET NESTE.