Kosthold

Å kunne ta ansvar for egen helse gir mer håp og mindre frykt

Det beste forsvar mot sykdom er et godt og friskt immunforsvar. Bevisstheten om at vi kan gjøre noe selv, bidrar til konstruktivt fokus på egen handlekraft og mindre rom for frykt.

Kunnskap om mat og kosthold og ferdigheter i matlaging kan, i tillegg til at det gir bedre fysisk helse, også påvirke psyken positivt. Det er en god følelse å kjenne at man gjør noe konkret i forhold til egen helse. En god psyke reduserer stress og er godt for immunforsvaret. Kunnskap om kosthold og ferdigheter i matlaging er gode verktøy alle kan ta i bruk i for å styrke fysisk og psykisk helse.

De fleste som dør av Covid-19 har underliggende sykdommer, noen opptil flere. Dette forteller oss at dårlig helsetilstand gjør oss mer utsatt for smitte og alvorlig sykdom. Myndigheters og medias råd om hva befolkningen selv kan gjøre for å forsvare seg mot sykdom og smitte, er begrenset til håndvask og sosial distanse. Kosthold har vært et fraværende tema, med et unntak. Etter svineinfluensaen i 2009 ble det laget beredskapsplaner for pandemi, blant annet hemmelig lager med nødproviant. Store mengder mel og sukker ligger lagret rundt i kongeriket Norge, på hemmelige adresser.

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her

Foto: Adam Smigielski/Unsplash