Unike overnattinger i verden

72h Cabin på Henriksholm, Sverige

Fem personer oppholdt seg i disse hyttene i 72 timer. Resultat? Alle ble mindre stresset.

Disse små hyttene er bygget for å være en del av omgivelsene. Hensikten er at de som overnatter der skal komme nærmest mulig naturen, uten å kompromisse på kvalitet.

Hyttene er off the grid og ligger på øya Henriksholm i Åmål kommune, 2,5 timer fra Oslo. Enkelhet var en nødvendighet fra et konstruksjonsmessig synspunkt, men også for å begrense inngrepet i naturen.

Tømmerstrukturen består av gran, lik trærne som vokser på øya. Bygningenes hyttegulv er løftet opp fra bakken for å skape et minst mulig fotavtrykk hvis de en dag skal flyttes eller rives ned.

Navnet 72h Cabin, kommer fra en studie Karolinska Institutet gjennomførte om stress på øya. De lot fem personer bo i hyttene i fem dager. I løpet av perioden reduserte alle deltakerne stressnivået drastisk, og navnet gav seg selv.

Veggene og gulvet er satt med noen millimeter luft mellom hvert panel, slik at sollyset filtreres gjennom og skaper tynne striper av lys. Denne teknikken gir også nødvendig ventilasjon når solen står på. Men det er uansett ikke en hytte for inneaktivitet på dagtid. Dette er stedet du krøller deg sammen om natten for å se på stjernene.

Sengene dominerer gulvområdet og har samme ben som selve hyttene. Arealet rundt er nøye beregnet til å være så kompakt som mulig, men likevel stort nok til at noen kan sitte komfortabelt på kanten av sengen eller skifte laken.

Ønsker du å overnatte i en av disse hyttene kan du bestille online. Ønsker du å bygge en, kan du kjøpe hos Fridh & Hell Bygg. Men de selger bare til de som plasserer dem på et unikt og vakkert sted.

Kilde: fhbygg.se