Harvest-favoritter

7 grunner til å høre på Tommy Tokyo

Tommy Tokyo tok Harvest med på tur og spilte «Mighty Mother».

1. Musikken er bra.

2. Mange prater mye om miljø. Mange kaller seg miljøvernere. Tommy Tokyo prøver å bidra med det han kan; spille. Han skriver sanger som "Mighty Mother" og "Alberta". Og han stiller opp på en haug arrangementer om miljø. Ett eksempel: Gjennom tre junidager ifjor arrangerte Universitetet i Oslo og Cicero klimakonferansen "Transformation in a changing climate ". Forskere fra hele verden foredro og ledet workshops. Pauseinnslag: Tommy Tokyo. Skjeggete rocker med gitar. Stille i salen.
På hans offisielle Facebook-side står det: "Miljøet først. Alltid miljøet først".

3. Ga ut albumet "We Blister And We Bleed". Plata fikk terningkast 5 av VG og Dagbladet og flere andre musikk-kritikere. VG skrev: Som å høre Neil Young på sitt mest «americana». Et slags alternativt «Harvest Moon».

4. Han sa JA da Harvest spurte om han ville bli med på tur. Tokyo stilte i lave sko med kurs for speidertårnet på Rødfjell i Råde. Bar kun gitar. Pustet tungt. Men klatret opp i tårnet, så utover sin barndoms skoger i Østfold og spilte "Mighty Mother".

5. Takket NEI til å bli nominert til Statoil-stipendet på en million kroner, som ble delt ut hvert år på ByLarm inntil 2013.
«Et stipend kan gjøre en musikers karriere lenger, men jeg fatter ikke hvordan man kan sette seg selv foran selve skaperverket, at man ikke ser de moralske ulempene ved Statoils virksomhet, ikke bare med tjæresand i Canada, men også virksomheter mange andre steder i verden som har store konsekvenser for naturen», sa Tommy Tokyo.

6. Du får lyst til å synge med. Det liker vi. Harvestungene roper etter ”Teacher av Tommy” hver gang vi er på biltur, og så synger vi. Mens vi gliser over hvert sekund fri fra barne-CD’er.

7. Han har et skjegg vi ser opp til, og han tilhører ikke Movember-bevegelsen. Og han har humor. Miljømann med humor og allsang-sanger og smartness! Hør!