TURTIPS

17-åring rundt Hardangerjøkulen

Om å finne den vakreste teltplassen jeg har sett, samt å bli kjendis blant israelske fotturister – og andre minner fra en uke alene på Hardangervidda.

I løpet av sommeren begynte jeg å drømme om Hardangervidda. Drømmen om å utforske Nord-Europas største fjellplatå. Området med majestetiske vidder, hvor vann ligger blikkstille og venter på at duppen skal kastes uti.

Dermed startet letingen etter hvor på vidda jeg skulle utforske. Det jeg visste var at jeg ville være der en liten uke og at jeg ønsket å ta meg god tid på turen. Jeg har tidligere gått lange strekninger på turene mine, og ikke hatt så mye tid for «kos» i camp. Dette var ikke målet for denne turen. Etter å ha snakket med litt bekjente og surfet internettet endte det med en runde rundt Hardangerjøkulen. Norges sjette største isbre, helt nord på fjellplatået. Dermed bestilte jeg togbillett til Finse, og retur 6 dager senere. Dette skulle bli ett eventyr, helt for meg selv.

(Reisen fortsetter)

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her

Dcg 2: Flnt nær ag brc utslst l fjullhulmun.

En cn fluru bruur po turun.