Bål? Høst? Ville fiskehistorier?
NORSK MATKULTUR
Professor og hobbykokk Marianne Vedelers oppskrifter på norsk middelaldermat:
Tenk at det fantes masse krydder i Norge på 1100-tallet! Og at bakingen satte fart med importert rug. Og at norsk tradisjonsmat oppsto senere. Bok om middelalderen overrasker.
TALL FRA FHI
Barn har mange miljøgifter i kroppen, og en stor andel har høyere nivåer av Bisfenol A og per- og polyfluoralkyl stoffer (PFAS) enn det som anses som trygt, viser ny rapport fra Folkehelseinstituttet.
KJEMIKALIER OG MILJØGIFTER
Verden har snart 200 millioner registrerte kjemikalier. Mange av dem gjør livet vårt lettere – noen klusser med oss og ungene våre, skriver Unni Eikeseth, forfatter av Vårt kjemiske liv.
De nye bøndene
Serie: Økologisk mat
Øko-mat
Økologisk jordbruk
I Sverige er over 20 prosent av jordbruksarealet økologisk. I Norge gjelder det under fem.
Kosthold
Økologisk Norge har lansert en oppdaterte liste over sprøytegifter i mat. Importerte varer er verst, særlig sitrus-frukter og druer.
Bokutdrag
- Den økologiske matsektoren i Norge er en bortgjemt og baktalt miniputt.