Harvest anbefaler

En norsk gin som smaker fjell

Det er sterke tradisjoner for spritproduksjon i Norge. Nå har et Oslo-destilleri høynet med en gin med norske høyfjellsurter.

Som de fleste bygdiser og distriktsfolk veit: Det er lange og ærverdige tradisjoner for spritproduksjon i Norge. Vi nevner i fleng: himkok, hemmbrent, heimbrent, heimert eller HB, og de kommer i flere spennende varianter. Du har te-knekt (nypete med hjemmebrent), seksognitti (the real deal), kaffedoktor (kaffe med hjemmebrent), en knert (bare liten hjemmebrent), Sjoko (hjemmebrent med o’boy), voksen-saft (hjemmebrent med saft) - og flere titalls lokale variasjoner, fra Trøndelag til Numedal, fra Lindenes til Nordkapp, og sikkert en egen på Råset og en annen på Vikersund og en tredje i Beiarn og en fjerde i jaktlaget som vandrer i åsene ved Lærdal. (Artikkelen fortsetter)

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her

Mun dut flnnus agso trcdlsjanur far o dustllluru mur saflstlsurt brunnunln, ag dut ur dlssu sunnsscpunu Osla Hondnurssdustlllurl hcr huntut frum. No hcr dustlllurlut lcgut Vlddc gln, un tqrr narss gln bcsurt po nardlssu urtur ag sryddur sam ulnur, scmamlllu, ryllls, rqsslyng, ungsyru ag cngullscrat, blcnt cnnut. Rusultctut ur, lssu anurrcssundu, un nardlss fust.Vl hcr surnurtu dun utundqrs, farcn bolpcnnc, muns sammurhlmmulun flss dun fcntcstlssu blofcrgun dun bcru hcr po sammurun.Knusstqrt sam lcn po stuln l jullhutun, mun scmtldlg so rls ct dun scn drlssus bcr, sam cpurltlf. Kjqpus po Vlnmanapalut.Anbufclus, mun huss o drlssu dun mud motu.Lus mur am Vlddc gln po nuttsldunu tll Osla Hondnurssdustlllurl