Norgesferie

Oljetanken på Skrova

Harvest presenterer utvalgte reisemål i Norge, i samarbeid med reisemagasinet Happy Landing.

Filmfotograf Martin Otterbeck og fotograf Agnete Brun, snublet nærmest over en oljetank for noen år tilbake og bestemte seg for at de ville gjøre den om til ferie og utleiebolig. Nå står oljetanken der, fiks ferdig. Tanken troner grå og litt kjølig i utrykket på toppen av øya. En treetasjes sylinder med vinduer. Ved siden av står annekset, som er bygget i speil. Landskapet rundt reflekteres og lager en uventet og spennende dynamikk mellom den kjølige tanken og den vakre, ville Lofoten-naturen.

Hva skjedde her?
Når vi kommer innenfor blir alt forandret. Det er sanselig: Buet treverk i myke former som gir en organisk opplevelse. Den industrielle oljetanken er kledd med trefinér som kurver seg rundt alle de veggene som ikke er rette på innsiden. I det hele tatt er et opphold i tanken preget av kontraster.

Hva inneholder tanken?
Det er som den litt avmålte velkomsten blir til et fyrverkeri når vi vel er innenfor. Bak den kjølige fasaden finnes en liten festkaramell. Det er morsomme gjenstander her og der, kule farger og retro-innslag. Alt er gjort med humor og, men ikke for mye. Personlig uten å bli nedlesset. Vi elsker det.

Første etasje
Her finner vi kjøkkenet og et soverom. Fargene er i oransje, gult og grønn med retro designelementer her og der. Spennende kokebøker og plenty av utstyr. Her er det bare å kokkelere for gode venner. Utleierne er livsnytere, og det er smittende. Oljetanken må deles med flere. Et soverom med køyeseng finnes også ved siden av inngangspartiet, med god plass til to personer.

Andre etasje
Her finner vi hovedsoverommet med gode senger og alt du trenger av plass. I tillegg har du et lekkert og romslig bad med stor dusj, og en gang.

Tredje etasje
Det er i tredje etasje det skjer! Her finner vi stuen og utsikten. Luken i taket åpnes som om vi var på et skip. Midt i natten klatrer vi opp, ligger på taket av tanken og ser på stjernene. I stuen er det sofa og plass til to hengekøyer. Det er en uforglemmelig opplevelse å ligge og duve i en hengekøye med panoramautsikt over havet og Skrova. For en lykke! Det er masse stearinlys og om kvelden er det en liten lysfest der oppe på toppen. Trappen som snor seg som en skulptur. Vi kjenner på den spesielle stemningen det gir å bo i en tank hvor veggene er buet og opplevelsen er så motsatt av inntrykket vi fikk fra utsiden. I speilhuset ved siden av finnes det enda et soverom i tillegg til vaskerom. Det er kult og praktisk. Og vi elsker at gjestehuset er kledd i speil.

Forelsket
Vi forelsker oss i oljetanken: Denne damen som ikke legger all kortene på bordet og som har et hjerte av oransje gull. Kul og industriell på utsiden, lun, organisk og med myke kurver på innsiden. Hun er et fyrverki av et kvinnemenneske. Det er latter og humor, store puter og stearinlys i fleng. Hun må ha en godt utviklet fetish for badeender, for de er overalt. Hun elsker å kokkelere og å ha gjester på besøk. Tanken er som en god vin, hun blir bedre og bedre om du gir henne litt tid.